Hård start för arbetsmarknaden

Hård start för arbetsmarknaden

Det är svårt att få fart på den spanska arbetsmarknaden. Förra månaden ökade arbetslösheten med runt 5 000 personer. I Andalusien blev arbetslöshetskön 11 000 personer längre. Juni brukar annars vara en av årets bästa månader när det kommer till sysselsättning, men inte i år, då det är svårt att få fart på turismen samt den spanska ekonomin.

Svårigheterna ses även i antalet anställda som permitterats via den så kallade ERTE-lösningen under de senaste månaderna. Av dessa har bara ca hälften återgått till arbete. I Málagaprovinsen handlar det om 60 000 av 130 000 anställda som nu återvänt till sina arbeten. På grund av detta har regeringen och arbetsmarknadens parter enats om att förlänga perioden för permitteringar fram till 30 september.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.