Don Juan Carlos dolde 65 miljoner

Don Juan Carlos dolde 65 miljoner

Den gamla kungen Don Juan Carlos har med största sannolikhet undanhållit 65 miljoner euro för de spanska myndigheterna. Pengarna ska ha dolts via ett offshorebolag i Saudiarabien sedan 2008, där den gamla kungen sedan dess har gömt de många miljonerna. Att pekar nu på att Don Juan Carlos har mottagit dessa pengar i olagliga mutor från spanska företag som han presenterat för araberna och som senare fick stora projekt i landet, bland annat entreprenaden för Saudiarabiens nya tågnätverk. Det var schweizisk polis som startade förundersökningsarbetet när donationer i miljonklassen till en viss Corinna zu Sayn Wittgenstein väckte deras uppmärksamhet. Corinna är en av ex-kungens nära bekanta.

Som reaktion på anklagelserna har kung Felipe VI stoppat all kontakt med sin far och officiellt avsagt sig sina föräldrars arv.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.