Handelsbanken – vid din sida när du vill förverkliga drömmen om en bostad i Spanien

Handelsbanken – vid din sida när du vill förverkliga drömmen om en bostad i Spanien

Att köpa bostad i Spanien innebär en annan process än i Sverige. För Handelsbankens kunder är det därför en fördel att Handelsbanken har ett representationskontor i Marbella, där man har lång erfarenhet av den spanska bostadsmarknaden samt gärna hjälper till med bolån. Genom bra relationer med lokala advokater och värderingsbolag kan Handelsbanken Marbella erbjuda kontakter och professionell service genom hela processen.

Via Handelsbanken kan privatpersoner få lån till bostadsköp, renovering av befintlig bostad eller refinansiera ett existerande bolån. Handelsbanken kräver inte att man har en livförsäkring för lån, men det krävs att man är kund hos ett Handelsbankenkontor i Sverige eller Norge för att kunna få hjälp med belåning av bostaden i Spanien.

Vibeke Toustrup Bonne och Jessika Kroon på Handelsbankens kontor i Marbella.

Processen för att få bolån i Spanien tar vanligtvis 6–8 veckor. För att ansöka om lån hos Handelsbanken för att köpa bostad i Spanien kontaktar man först sitt svenska Handelsbankenkontor, som ger det initiala lånelöftet. Därefter administreras lånet genom Handelsbanken Luxembourg* med den spanska bostaden som säkerhet. Man kan belåna upp till 75 procent av bostaden i Spanien och det lägsta lånebeloppet är 100 000 euro. Det görs alltid en individuell kreditbedömning.

Handelsbanken Marbella vill vidare uppmärksamma följande:

  • Vid köp av bostad i Spanien tillkommer alltid lagfartskostnader.
  • Det är viktigt att anlita en advokat som ser till ens intressen.
  • Ränteavdraget måste man själv ta upp i sin deklaration, det sker inte automatiskt.

*Genom Handelsbanken i Luxembourg kan även bostäder i Frankrike och Portugal belånas, med initialt lånelöfte från kundens lokala Handelsbankenkontor i Sverige eller Norge.

Svenska Handelsbanken Spanien

Centro Plaza, Ofic. 2, Avda. Manolete núm. 1

Nueva Andalucía, Marbella

+34 952 81 75 50

marbella@handelsbanken.es

www.handelsbanken.es

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.