Kanarieöarna populära bland distansarbetare

Kanarieöarna populära bland distansarbetare

Sedan september 2020 har fler än 8 000 personer flyttat till den populära spanska ögruppen. Det är sant att covid-19-krisen drabbat turistindustrin på öarna allvarligt. Färre än 40 procent av hotellen håller öppet och arbetslösheten är Spaniens högsta, men många företag har räddats i krisen tack vare distansarbetare som söker sig till öarna. Och dessa distansarbetare har större köpkraft och spenderar mer, utan att föra med sig massturismens negativa aspekter. Antalet distansarbetare har ökat med 10 procent sedan september, till 8 000 personer, en siffra som lokalregeringen önskar öka till 30 000 de kommande 10 åren, med investeringar på 500 000 euro. 

”Tanken att jobba i en metropol med ett stressigt liv för att nå framåt i karriären är över”, säger 34-åriga Somia Amroun från Paris, som i höstas bara skulle stanna ett par månader, men som beslutat att stanna för gott.

”Det är ett paradigmskifte, ett nytt sätt att jobba på”, säger 22-åriga Tracy Keogh från Irland.

(Källa: El País)

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.