Möte med en sann filmstjärna – Molly har tagit svenska tv-tittare med storm nu nosar hon mot Hollywood

Möte med en sann filmstjärna - Molly har tagit svenska tv-tittare med storm nu nosar hon mot Hollywood

En oförutsedd filmkarriär

Hon har ett CV som många som drömmer om film- och tv-scenen skulle avundas. Bland annat kan hon stoltsera med rollen som Lady i julkalendern Mirakel (SVT 2020), Janne i filmen Snälla kriminella (SVT 2021), hon medverkade i Talang 2021 och har gjort flera reklamfilmer för t ex Ikea och Paul Mitchell. Hon har även gästat Hundpodden, uppmärksammats i flera tidningsartiklar och gjort flera uppträdanden. Nu senast är hon aktuell som Ninjo i Mini-Agenterna (SVT 2022) och till hösten ses hon i filmen Mini-Zlatan (2022).

”Molly är min första hund”, säger Emma Thorsell, och fortsätter: ”Jag ville bara ha en sällskapshund – jag visste ingenting om någon filmvärld för hundar.” Men så såg jag en annons om ett reklamjobb och gick på casting, och Molly fick jobbet. Reklamen var för Göta Energi och Molly åkte på en robotdammsugare. Därefter såg jag en till annons, till SVT:s julkalender 2021, och trots att de sökte en helt annan typ av hund, och 2 000 sökanden, föll valet på Molly! Sedan har vi fortsatt. Det fungerar likadant som för människor – casting, provfilmning, träff med regissör m.m. Det ställs större krav på hundar i filmvärlden än vad många nog tror”, förklarar Emma.

Emma är alltså Mollys matte, och då det är aningen svårt för mig att förstå Molly, även om jag är helt säker på att hon skulle berätta sin historia helt ypperligt, så får Emma sköta människopratet.

Molly, barnens favorit på filmduken.

Mycket träning

Med bara ett litet handtecken sätter sig Molly fint på bakbenen framför kameran. Med ytterligare en signal med handen rullar hon runt. Det är fascinerande att se hur lätt Molly arbetar tillsammans med Emma i fotostudion.

”Det krävs otroligt mycket träning. Bland annat övar vi distansträning, ibland står jag 30 meter bort eller till och med i ett annat rum vid inspelningar. Så, vi arbetar verbalt, när situationen tillåter, med handtecken eller en riktningspinne, eller så visar jag Molly helt enkelt vart hon ska t ex gå, hoppa eller kanske till och med skriva på ett tangentbord – som hon gjort i Mini-agenterna”, berättar Emma och tillägger: ”Det grundläggande är att Molly tycker att det är roligt.”

Allting började med en valpkurs, utan minsta tanke på tv och film. Sedan blev det fler kurser och nu kommer Mollys tränare och hundpsykologen Sofia Angleby till och med till Spanien när Emma, hennes sambo och hundarna njuter av sin semesterbostad i Marbella. ”När Sofia kommer hit arrangerar vi också kurser med olika teman under ’Hundträning i Marbella’, dit alla är välkomna”, säger Emma.

Bubbel.

Heltid med sina hundar

Emma själv är personlig tränare och har tidigare drivit friskvårdsföretag i Sverige, men det satt covidpandemin stopp för. I dag sysselsätter hon sig helt med sina hundar: otroligt lydiga Molly och energifyllda Bubbel.

Molly är en blandning mellan Malteser och Bichon Havanais, och är som bekant framgångsrik som filmhund. Dessutom tävlar hon i agility, freestyle och rallylydnad. 2021 tog hon till och med SM brons i lag i freestyle tillsammans med tränaren Sofia och hennes hund Lyxz.

Bubbel, som är medlem i TopTeam Sweden, är en dvärgpudel som framgångsrikt tävlar i agility samt freestyle och rallylydnad. 2021 tog Bubbel hem titeln som Årets agilitypudel i Sverige och precis dagen innan mötet med En Sueco vann hon förstapris på en agilitytävling i Jerez!

Det behövs nog egentligen inte nämnas att Emma i dag inte har en tanke på att återgå till sitt tidigare jobb.

Molly och Bubbel med matte

Hollywood…?

Vad med Hollywood, frågar ni er kanske nu? Jo, Molly och Emma har kontaktats från andra sidan Atlanten, men på grund av rådande pandemi har det ännu inte blivit någon resa.

”Planen är USA. Vi har blivit kontaktade av bland annat produktionsteamet bakom ’Dancing With Dogs’, men om det blir en nöjesresa eller om castingen leder vidare, det får vi se”, berättar Emma glatt och bekymmerslöst, och det syns verkligen att hon är stolt över sina hundar!

Se mer om Molly och Bubbel här: mollyochbubbel.se och emmathorsell.se

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.