Museo Ralli i Marbella öppet igen

Museo Ralli i Marbella öppet igen

Egentligen skulle Ralli museet i Marbella firat sitt 20-årsjubileum förra året, men tvingades, som allt annat, stänga på grund av utbrottet av covid-19-pandemin. Nu har museet öppnat igen och hälsar välkommen, med all hänsyn till covid-19-säkerhet. Nytt är bland annat en utställning på första våningen, som inkluderar verk av latinamerikansk och europeisk konst i den permanenta utställningen. ”Dessa konstverk bryter mot fördomar om samtida konst, eftersom de är mycket tillgängliga och intuitiva”, förklarar museets kurator Silvia Sánches. Sánches lyfter även fram utställningen med modern konst av Oaxaca, som beskrivs som en mix av avant-garde, myt och tradition: ”Många av konstverken är stora med klara färger, som associeras med Mexiko, och ger möjlighet att se kulturen av Oaxaca på olika nivåer”.

Just nu pågår en temporära utställning med konst av Marc Chagall. Senare, med start den 2 juni börjar ”Movimiento Espartaco” med konst av flera konstnärer som bland andra Ricardo Carpani, Mario Mollari och Juan Manuel Sánchez. Och i november uppmärksammas Roberto Matta med ”Matta. Entre mundos”. 

Ralli museet i Marbella är ett av många i världen och hör under Harry Recanati Foundation. Det är en icke-vinstdrivande institution som öppnar dörrarna för allmänheten att bekanta sig med samtida latinamerikansk konst och samlingarna är några av de mest ansedda i världen. Museet i Marbella öppnades 2000.

Du hittar museet i Urb. Coral Beach (mellan Puerto Banús och Marbella). Öppettider tis.-lörd. kl. 10-15 (även under påskveckan). Gratis inträde. Mer info på www.rallimuseums.com.

(Källa: surinenglish.com och rallimuseums.com)

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.