Självstyrande buss i Málaga

Självstyrande buss i Málaga

I lördags blev Málaga den första staden i Europa med en självstyrande buss. Under en testperiod av en månad kommer bussen att cirkulera på provinshuvudstadens gator, på en delad linje mellan transporttjänsteföretagen EMT och Avanza. Under premiärturen i lördag demonstrerade bussföraren Antonio Padilla, med över 25 års erfarenhet från branschen, hur bussen navigerade fram utan att han varken behövde röra ratten, bromsen eller växelspaken. ”Jag njuter verkligen av upplevelsen. Det finns platser där vi samarbetar”, sade Antonio Padilla, när bussen stannade av sig själv vid ett rödljus.

Bussen är 100 procent elektrisk. På linjen från och till kryssningsterminalen kör den helt själv. Vid en bestämd sträcka vid Paseo de Parque körs den manuellt på grund av biltrafiken, medan den i Paseo de los Curas-området körs semi-manuellt.

Under en månads tid kommer bussen att köras tisdag-lördag kl. 10-14 och den är öppen för allmänheten, om man vågar prova. För en provåkning krävs att man reserverar plats, vilket kan göras på: www.emtmalaga.es,www.automost.avanzagrupo.com eller i tältet på Plaza de la Marina.

(Källa: Diario SUR)

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.