Spara på elräkningen – trots prisökningar

Spara på elräkningen – trots prisökningar

Nu från och med årsskiftet höjs priset på elektricitet i hela Spanien och konsumentorganisationerna har inte låtit vänta med att studera de nya tarifferna och kommer nu med tydliga tips och råd kring hur man som konsument kan spara betydligt på sin elräkning. Det finns således två stora tidsrum under dygnet under vilka man kan spara upp till hela 50 procent på elkostnaden. Det gäller timmarna mellan kl. 22.00-24.00 samt de allra tidigaste morgontimmarna fram till kl. 08.00. Dock förutsätter detta att man tecknar sig för en tariff som skiljer mellan dag- och nattaxa hos sin elleverantör.

Så kan man låta tvättmaskinen gå under de ”billiga” timmarna kostar det bara hälften så mycket, enligt landets konsumentorganisationer. Om man däremot vill undvika tråkiga överraskningar ska man undvika att förbruka mycket el mellan kl. 09.00-14.00 samt mellan kl. 18.00-22.00, då elpriserna är som högst. 

Ett genomsnittshushåll i Spanien har i dag en årlig elförbrukning som uppgår till 655 euro.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.