Trög start på turistsäsongen

Trög start på turistsäsongen

Alla inom turistsektorn hoppas på det bästa – men fruktar det värsta. Efter flera veckors förberedelser inför högsäsongen har de första siffrorna nu tagits fram. Costa del Sols hotellägarförening, Aehcos, förväntar sig en beläggning på 30 procent i juli. I augusti förväntas siffran stiga en aning till 40 procent. 

”Det är låga siffror men ändå bättre än förväntat”, säger hotellägarföreningens ordförande, Luis Callejón, till tidningen MálagaHoy. Han förklarar att juni har varit en trög månad med en beläggningsgrad på bara 10 procent. Aechos meddelar att 25 hotell öppnar sina dörrar denna vecka och att några fler kommer att öppna inom loppet av juli. Därmed kommer det finnas 90 öppna hotell i Málagaprovinsen i slutet av juli. Hotellägarföreningen meddelar även att genomsnittspriset på ett rum i år blir ca 40 procent billigare jämfört med föregående år och att man förväntar sig att 90 procent av turismen på Costa del Sol i år utgörs av spanjorer, och att alltså endast 10 procent förväntas komma från utlandet. 

Medan Costa del Sol har fått en trög start på högsäsongen har det varit ännu värre i massturismens högborg, Benidorm. Där uppskattar man att beläggningen i juli uppgår till 10 procent. Den normalt överfyllda semesterstaden präglas i dag av tomma stränder och barer.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.