Trycket är högt för flera tåg

Trycket är högt för flera tåg

Både Málaga och Fuengirola kommun höjer nu trycket på centralregeringen för att få flera tåg på sträckan mellan de två städerna. Bägge städer vill att tågen ska gå fram till kl. 03 om natten under sommarmånaderna samt vid högtider. De två kommunerna kan inte göra någonting själva då tågtransport ligger under det spanska trafikministeriet. Faktum är att fler än någonsin använder sig av tågen som går mellan de två städerna. Det beror delvis på den ökande turismen samt på att de två städerna har fler evenemang än tidigare. Att införa fler avgångar skulle naturligtvis vara positivt för alla städer på Costa del Sol.

Trafikministeriet har dock inga planer på att öka antalet avgångar, dock med undantag för påskveckan. Då kommer tågen nämligen att gå ända fram till kl. 03.30 om natten och börja som vanligt kl. 06.00 på morgonen. 

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.