Vaccin halverar smitta

Vaccin halverar smitta

En enda dos covid-19-vaccin kan halverar smitta, har en undersökning nyligen visat. Med i undersökningen deltog personer som fått antingen Pfizer eller AstraZenecas vaccin och som smittades med viruset tre veckor senare. Undersökningen genomförd av folkhälsomyndigheten i England, Public Health England (PHE), visar att bara mellan 38 procent och 49 procent av de vaccinerade som smittas med viruset riskerar att föra smittan vidare, någonting som tidigare inte varit helt klarlagt.

Resultaten visar även att en vaccinerad person uppvisar skydd mot covid-19 ca 14 dagar efter vaccinationstillfället, avsett ålder. ”Vaccinen är avgörande för att vi ska kunna återgå till ett normalt liv. Vaccinen reducerar inte bara sjukdomens svårighetsgrad och motverkar hundratals dödsfall varje dag, nu ser vi även att vaccin minskar risken av att föra covid-19-smitta vidare till andra”, säger dr Mary Ramsay, chef för immunisering vid PHE. Hon tillägger dock att det är viktigt att alla fortsätter följa rådande rekommendationer – som att tvätta händerna, hålla avstånd, minska antalet sociala kontakter m.m.

(Källa: BBC News)

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.