Julklappar – som för med sig både nytta och glädje

Julklappar - som för med sig både nytta och glädje

Jag gick min vanliga morgonrunda i affären och gladde mig över alla de nya och spännande produkterna som funnit vägen till hyllorna. Jag vill så gärna informera så många som möjligt om de livsberikande och utsökta möjligheterna som finns för att stärka vår hälsa. Plötslig slog det mig att i år, då det generellt talas om hälsa och livsstil som aldrig förr, vill jag också gå nya vägar och låta julklapparna till vänner och familj få temat hälsa. Med uppfinningsrikedom och entusiasm började jag med att ta ner saker från hyllorna, så att de samtidigt som att vara sunda också skulle vara personliga gåvor, som visade att det var den enskildes välbefinnande jag haft i tankarna vid valet av årets julklappar.

Till väninnans dotter
Jag har en kär väninna vars dotter precis har fött en härlig liten flicka. Jag har följt hennes dotter genom alla åren och det brukar varje år bli en liten gåva under granen. Då jag vet att hon har en stor önskan om att amma valde jag att fylla en liten korg med am-te. Det finns ett välsmakande te blandat av olika mjölkökande örter, men också fänkål som motverkar luft i magen som många ammande mödrar klagar över. Ner i korgen kom också en fantastisk kräm från Weleda som hjälper mot de sträckmärken som så ofta följer med en graviditet. Så blev det också en linfröolja, eftersom de fleromättade oljorna 3 och 6 är viktiga för både mor och barn och oljan motverkar också förstoppning vilket ofta är en nybliven mammas plåga. Jag avslutade med en trave våta tvättlappar helt utan parfym, parabener och färgämnen mest avsedda för babyn.

Till min egen dotter
Jag tycker att min dotter, som är i 40-års åldern, har ett stressigt men trevligt liv. Hon cyklar 30 km om dagen oavsett vädret, förutom att hon utövar idrott och är mycket intresserad av sin hälsa. Arbetsdagarna innehåller ofta påfrestande projekt. Till henne packar jag ner en spikmatta som är en förhållandevis ny uppfinning. Man kan stå eller ligga på den, allt efter behov. Den bidrar till att reducera stress, öka immunförsvaret, aktivera blodgenomströmningen m.m. Med i paketet kom också en ögonkräm och en dagkräm med Q 1, som är till för att minimera de fina små rynkorna som börjar uppstå i hennes ålder. Då familjejulen i år ska hållas hemma hos henne vet jag att det varken sparas på den goda maten eller på dryckesvarorna. Därför åkte det ner en påse vetegräs som består av frystorkade färska vetespiror. Produkten är bashöjande och hjälper till att neutralisera den syrabildning som uppstår när det äts mycket kött samt socker och godis. Produkten är sprängfylld med koncentrerad cellnäring och har ett lågt innehåll av kolhydrater och kalorier.

Till mitt ena barnbarn
Mitt äldsta barnbarn Mads går på universitetet och läser livsmedelsvetenskap. Han är ärftlig belastad, utan att vara fanatisk, när det gäller hälsa och därför var det en självklarhet att jag valde den nya boken av Henrik Dilling: "Lev sunt med vitaminer och mineraler". Jag hade den glädjen att i tidernas begynnelse bli utbildad som biopat på samma plats och under nästan samma tidpunkt som Henrik Dilling och jag minns honom som en fantastiskt duktig person. Boken visar hans enorma kunskaper. Boken är en lättförståelig guide genom kroppens behov av vitaminer, mineraler, fettämnen och antioxidanter samt sjukdomsförebyggande kost. Jag vet att Mads ska fira nyårsafton med några goda vänner, så jag stoppade ner en ask kaktuspiller mot baksmälla i paketet. Kaktuspillret, som är extrakt från den mexikanska nopal-kaktusen, förebygger baksmälla och man kan vara pigg dagen efter. Utöver sina studier arbetar han nämligen också som bartender på en nattklubb – lite roligt är – att det är samma nattklubb som jag som mycket ung besökte flera gånger. Dessutom utövar han kampsport. Det fanns plats för ett paket Maximum, som utöver alla vitaminer och mineraler också innehåller, ginseng, chorella, gelé royale, guarana, korn, ingefära m.m. Jag vet att han också gillar godsaker så det åkte också en Macadamia nötkräm ner i paketet. I Australien och på Hawaii är Macadamia anser man att det är den bästa nöten och den smakar helt underbart.

Till mitt andra barnbarn
Mitt andra barnbarn Morten, behövde precis efter sin studentexamen, uppleva lite annat än skolbänken. Därför har vi nu den glädjen i Anni’s Vitalshop att få ta del av hans helt vidunderliga kreativitet, arbetsglädje och arbetsinsats. Då jag är rädd för att han läser den här artikeln kan jag inte avslöja för många av hans presenter. Jag vill ändå nämna en, som jag vet att han blir glad över och som jag misstänkter han redan har gissat. Det är Imedeen Tan optimizer. Han är nämligen rödhårig, älskar solen och havet och är idrottsman som sin bror. Tyvärr tål han inte solen. Ett år gav vi honom ett paket Imedeen tan optimizer och plötslig kunde han tåla solen och fick till och med fin solbränna. Han har länge suktat efter produkten, men en "praktikantlön" räcker inte så långt, så jag vet att han blir glad för den här gåvan. Hans övriga klappar blir en hemlighet, men det kunde rent hypotetiskt mycket väl tänkas vara ekologisk vassleprotein då han verkligen är en fitness entusiast. Fysisk träning ökar behovet av proteintillskott. Därför är det viktigt för honom att dagligen få ett ekologiskt proteintillskott.

Till min son
Peter, min son, är i 40-års åldern, bor och arbetar i Luxemburg. Han har en jäktig vardag. Jag vet att han är glad för att laga mat men att det kan vara svårt för honom att laga tillräckligt med grönsaker. Därför har jag beslutat att han ska få den nya boken om smoothies, som heter "High on smoothies”, skriven av Mads Bo Pedersen. Boken handlar om hur vi kan dricka våra grönsaker så att det smakar gott. Det är med fokus på broccoli, böner och spenat. Boken innehåller 30 recept på sunda, gröna smoothies utan socker och andra söta tillsatser. Boken, som är rekommenderad av bland annat Chris MacDonald, ger också information om hur man med hjälp av dessa näringshaltiga smoothies får ett verktyg till ett stabilt blodsocker och ett överlägset energitillskott. Då jag vet att Peter kommer till familjejulen och har en ömtålig mage, men varken kan eller vill undvara julens traditionella mat, stoppar jag ner en flaska Silicol i paketet. Silicol lägger sig som en lindrande hinna i magen och hjälper således vid "överätning" av "god" mat.

Till mitt tredje barnbarn
Mitt tredje barnbarn, Esben, studerar fortfarande. Han är mycket intresserad av hur han kan använda sin hjärna optimalt, då han som en av sina hobbyer spelar invecklade datorspel. Därför kommer det en burk Lecitin med i paketet ihop med vitaminer och essentiella fettsyror. Lecitin är näringsämne för hjärnan. 30% av hjärnans torrvikt består av lecitin. Lecitin levererar kolin, varifrån vår kropp själv kan framställa acethylkolin, som är en viktig transmittersubstans för hjärnan. Så man kan säga, att lecitin ser till att det inte blir luckor i minnet. I en stressad skolvardag är det också bra att veta att lecitin bidrar till att ge ett mentalt välbefinnande och verkar lugnande.

Till banken
Jag avslutar med att packa en korg till min lilla bank, som jag har använt sedan jag för första gången satte min fot här på kusten för snart 20 år sedan. Det är alltid en trevlig upplevelse att komma in på banken. De har alltid ett leende eller små lustighet tillhands samt klappar mina hundar och är aldrig sura över min mycket begränsade spanska. I korgen lägger jag olika sorters dansk honung som jag vet att de älskar. Som förnuftig present kommer en örtmedicin när de dagligen är utsatta för smitta från alla kunderna. Örtmedicinen består av en kombination av läkande örter som ökar kroppens immunförsvar. Till sist kommer lite julgodis till deras "söta" mun.

 

Av Anni Dahms – Anni’s Vitalshop

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.