Qué Pasó? Juni 2010


Smokie succé
EventHusets koncert med de brittiska veteranerna Smokie på borgen Castillo Sohail i Fuengirola blev en succé. Alla de 1232 i publiken var begeistrade över country-rock bandet, lördagen den 8 maj, vilket de tydligt visade genom den upprymda atmosfären vid scenen.
EventHusets nästa stora konsertupplevelse äger rum fredagen den 24 september på Castillo Sohail – och denna gång är det svenska Boppers som intar scenen.
Boka biljetter redan nu på 670 63 57 86

Launch Party på Nordic Restaurang

Omkring 150 läsare, kunder och andra vänner till En Sueco firade utgivningen av majnumret på Launch Partyt 3 maj på Nordic Royal Club i Nueva Atalaya. Det var feststämning, praktfull musik framförd av Los Divos och härliga tapas från Öysteins goda kök.
Välkommen til nästa Launch Party på Buddha Beach, Puerto Banús, den 30 juni kl. 19.00

Traditionellt Valborgsmässofirande på Svenska Kyrkan

Den 30 april hölls det årliga valborgsfirandet på Svenska Kyrkan i Fuengirola. Kyrkoherde Mattias Andersson hälsade de många besökarna välkomna till årets valborgsfirande på kyrkans soliga terrass och påminde om hur valborgsmässoafton ofta ter sig i Sverige, lite kallt och ofta med regnvarning.
Som sig bör på valborg serverades grillad korv och dryck, och efter det stämde kyrkokören, ledd av kantor Eva-Maria Rummo, upp till sång. Tillsammans med besökarna sjöngs klassiska sånger såsom Längtan till landet och Majsång.
Årets vårtal hölls av svenska konsuln Don Pedro Megias. Han talade om valborgsfirandets ursprung, kelter och vikingar som genom att tillbe och åkalla fruktbarhetsgudar trodde sig driva bort gengångare och förhäxade kvinnor, att vi idag firar Santa Walpurgis (Valborg) med elden som symbol att undanröja det gamla, låta det nya komma fram och rena det som ej kan förstöras. Han jämförde med Spaniens San Juan, där eldarna har samma symboliska innebörd. Han kopplade sedan detta till tjurfäktningens tre regler: att stanna upp, stämma av och ta kontroll, att vi alla bör städa ut det gamla ibland, ge oss själva en chans att fatta rätt beslut och leda situationen dit vi själva vill.
Som avslutning stämde kören återigen upp med sånger som Vårvindar friska och Nu grönskar det.

20-års firande på Restaurang Lucia

Lördagen den 1 maj firade Restaurang Lucia i Fuengirola 20 år. Många gäster samlades och njöt av god mat och härligt väder. För de danssugna spelades levande musik, och Lena, som tillsammans med Anders har drivit restaurangen i 20 år, visade sina sångtalanger och underhöll gästerna med ett par sånger.
Anders, Lena, Gerrie, Poul Erik och Dorte tackade alla som kom för firandet av den speciella dagen och ser fram emot de kommande 10 åren.

Flott Luciafirande på Plaza de la Iglesia i Marbella
I ett samarbete mellan Svenska skolan i Marbella och Marbella stad bjöds allmänheten på söndagen den 13 december in till ett traditionellt Luciafirande på Plaza de la Iglesia i centrala Marbella. Kön ringlade sig lång till ståndet med glögg, varm choklad och pepparkakor medan barnen i Svenska skolan i Marbella sjöng traditionella svenska och spanska julsånger. Luciatåget bestod av skolans drygt 40 elever i åldrarna 3-12 år.
I publiken fanns också Marbellas borgmästare Ángeles Muñoz och turistrådets José Luis Hernández.

Restaurang Garum fyllde fem
150 gäster och vänner mötte upp för att lyckönska Timo Hamalainen när hans restaurang Garum i Marbella den 15 december firade 5-års jubileum.
Dagen firades med en stor buffé med många av de läckerheter från världens alla hörn som har gjort Garum till ett måste-matställe i Marbellas centrum.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.