På guidad tur i Marbella

Svenska skolan i Marbella har ett nära och bra samarbete med Marbella kommun. Under året har vi flera gånger tack vare dem fått göra intressanta utflykter. Vi har t.ex. besökt olika arkeologiska intressanta platser utmed kusten och firat Dia de Andalucia med den spanska skolan Fuente Nueva i San Pedro. Den här gången var det dags att lära känna Marbellas gamla stad.
En buss kom och hämtade oss och i Marbella väntade guiden Juan Carlos på oss. Vi fick varsin karta och så började rundvandringen. Juan Carlos berättade om Marbellas historia och visade oss exempel på hur man kan se att staden varit muslimsk och sedan erövrats av kristna. Vi besökte Museo Grabado och häpnade över den stora konstsamling som finns där. Vi välkomnades också på kommunalhuset vid Apelsintorget av kommunens utbildnings- och kulturråd, Carmen Diaz, och till alla elevers stora glädje fick vi besöka plenisalen och där vara borgmästare och kommunalråd, diskutera en viktig fråga och rösta om den.

Av rektor Bia Nymann

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.