Colinas del Faro – Trevlig restaurang med internationell atmosfär

Colinas del Faro - Trevlig restaurang med internationell atmosfär

I början av december förra året öppnade restaurang Colinas del Faro med nya ägare. Restaurangen ligger i El Faro, i en trevlig omgivning med utsikt över havet från restaurangens terrass. Men det essentiella med Colinas del Faro är restaurangens koncept. Det nya värdparet, tyske Hermann och ryska Svetlana Nipken, brinner för att skapa en restaurang som lockar alla nationaliteter och därmed också de många skandinaverna som bor i området. Med Hermanns mångåriga erfarenhet inom restaurangbranschen i Tyskland råder det inget tvivel om att Colinas del Faro är ett idealiskt ställe att äta på med familj eller vänner.

Hög kvalitet för alla
Fast att Colinas del Faro inte öppnade för så länge sedan är restaurangen redan nu mycket populär.
"Vi har självklart en fast matsedel, men önskar gästen en annan sås eller andra tillbehör är det aldrig omöjligt. Jag ger också gärna förslag på hur rätten kan varieras så att den passar till vars och ens ”gusto”, berättar Hermann.
Hermann har varit inom restaurangbranschen i många år och förutom befattningar som kökschef på olika prestigefyllda restauranger och kock för idrottsstjärnor och politiker, har Hermann också varit anställd på flera Michelin restauranger i Tyskland. Den ofta fashionabla miljön och gourmeträtterna till en high-end publik har lärt Hermann att kvalitet och fokus på gästens behov är det viktigaste om man vill ha framgång. Även om Colinas del Faro är en familjär restaurang där man vänder sig till alla nationaliteter och plånböcker, har Hermann tagit med mycket av sina kunskaper från sin tid i Tyskland.

Tillfredsställelse av individuella behov
"Det är viktigt att gästerna som besöker Colinas del Faro kommer tillbaka. Därför är det primära för Svetlana och mig att kunna erbjuda en varierad meny av hög kvalitet. Vi har en ny meny varje kväll och alla råvaror är alltid färska. Gästerna är ju inte dumma och de kommer snabbt på om maten kommer från frysen. Därför håller vi en fast linje, där kvalitet och färska råvaror alltid är i centrum”, fortsätter Hermann.
Även om menyn ändras finns de klassiska à la carte rätterna alltid med på matsedeln. Colinas del Faro erbjuder läckra steaks, fiskrätter, kötträtter och ett stort urval av vegetariska rätter. Men som sagt kan dessa klassiska rätter alltid piffas upp med speciella tillbehör eller en annan sås än sedvanligt. À la carte menyn ändras också på vissa punkter varje månad, men kommer alltid att innehålla de populära klassikerna.
Svetlana står för desserterna. Hon förbereder de läckra bakverken som kan avnjutas med en kopp kaffe eller en likör. Svetlana gör också tårtor på beställning till privata fester och bröllop.

Både inne och ute
Man kan också äta sin lunch på restaurangens terrass. Lunchmenyn har allt ifrån fisk, pasta, lasagne till kanin som anrättas på medelhavsvis. Det är också möjligt att beställa mat för leverans och menyn består av olika tapas, pizzor, grillad kyckling och andra grillrätter.
Förutom plats för 100 gäster inomhus har Colinas del Faro plats för 100 gäster på terrassen. På kvällen kan man utöver den vanliga à la carte menyn beställa olika fisk- och kötträtter tillagade på utegrillen.
Ska man ordna en fest eller ett bröllop och inte själv kan laga all maten till gästerna erbjuder Hermann och Svetlana en cateringservice som anpassas till kundens önskemål till punkt och pricka.

Brunch och speciella arrangemang
Varje söndag mellan kl 10.30-15.00 serveras brunch med kalla och varma rätter, följt av kaffe och tårta.
Utöver att erbjuda färska råvaror, hög kvalitet och en super service har Hermann och Svetlana olika arrangemang på gång. Idén är att erbjuda en speciell meny till ett fast pris samtidigt som det är underhållning med levande musik.

För bordsbeställning ring 952 47 89 53.

Restaurante Colinas del Faro
Modulo 4, Urb. El Faro
29649 Mijas Costa
Öppet: Alla dagar från kl. 12.00, söndag från kl. 10.30.

Av Louise Kathrine Pedersen

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.