HOT gastronomi: Läckert, läckert, läckert

HOT gastronomi: Läckert, läckert, läckert

Så enkelt kan det uttryckas. Restaurang Roca Tranquila i Torreblanca i Fuengirola har fått en ny kock, och hans kulinariska utsvävningar prövade jag naturligtvis så snart som möjligt.

De flesta av er har säkert redan besökt Roca Tranquila, och därför kommer jag inte gå närmare in på de fantastiska omgivningarna, som kocken Emil Bahrs delikata maträtter intas i, utan i stället koncentrera mig på maten, som, de eleganta lokalerna, den storslagna utsikten, den professionella och vänliga servicen till trots, är det som jag kommit hit för.

Jag hälsas välkommen vid den stora öppna spisen, varifrån träet doftar härligt. Ett glas cava serveras tillsammans med några spännande, hemgjorda chips och en god dip. Kocken själv tittar förbi och presenterar den nya menyn, som bjuder på en provsmakningsmeny (välj från två (36 euro) till sex rätter (67 euro)), en klassisk meny (välj från två (33 euro) till fyra rätter (49 euro)) och en rustik meny (välj två (24 euro) eller tre rätter (30 euro)). Man kan också välja bland rätter från de olika menyerna, och snacks, hembakat bröd och en aperitif ingår alltid. Alltså, väldigt rimliga priser med tanke på den höga kvaliteten.

Vid bordet väljer jag ett par små, läckra bröd från korgen, som jag njuter av med en god olivolja och brynt smör blandat med crème fraiche. Jag beställer en flaska av mitt favorit-rödvin, Fagus 07 (D.O Campo de Borja). Det är ett spanskt vin i toppklass, odlat på vinstockar som är mer än 40 år gamla. Fylligt och kraftigt med massor av frukt och en god kryddad eftersmak, gjort på 100 % Garnacha.

Aperitifen, en fin liten ravioli-sak med jungfruhummer och en härligt ljusgrön sås – och så är jag redo för min meny. Jag väljer förrätt och huvudrätt från provsmakningsmenyn, medan jag väljer efterrätten från den rustika menyn.

Den första tallriken är avlång och vackert dekorerad med saltade pilgrimsmusslor i skivor, syltad gurka, små carpaccio-tunna rågbrödskivor och ätbara blommor.
Mmmm!

Innan efterrätten får jag en för-efterrätt, som består av jordgubbar med apelsin och en skummad yoghurt, så allt som allt blev det faktiskt fem läckra, läckra, läckra rätter på en topprestaurang för bara 45 euro.

Kom ihåg att Roca Tranquila har levande musik varje fredagskväll, att det varje dag är öppet för lunch och middag (med undantag för måndagar), och att Emil Bahr och hans team i restaurangens kök gärna delar med sig av sina kunskaper på kockskolan för grupper om mellan 16 och 20 personer. Man börjar med kaffe kl. 10, under tiden förklarar kocken dagens meny, varefter man kastar sig in i en spännande kulinarisk upplevelse i det stora köket. Man lär sig om produktval, självaste matlagningen och presentation. Efteråt äter man måltiden ackompanjerat med goda viner, vatten och kaffe i restaurangen, vart man är välkommen att bjuda in en gäst. Priser är endast 60 euro per person (45 euro för gästens måltid).

Roca Tranquila arrangerar olika former av kurser, så för mer information ring 952 196 067, – eller besök restaurangen – och passa på att smaka Toffifee-efterrätten när du är där.

Av Helle Espensen

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.