Zaika – din indiska restaurang

Zaika - din indiska restaurang

På Paseo Marítimo i Fuengirola, några minuters promenadväg från hamnen, i riktning mot Castillo Sohail, ligger den nyligen öppnade indiska restaurangen Zaika.
Jag besöker restaurangen, en gråmulen tisdagskväll, tillsammans med min sambo.
Först intrycket, som alltid är så viktigt för mig, är bra. Det sitter matgäster vid flera av borden och atmosfären är varm, det doftar gott från den indiska maten, och det är rent och fräscht.
När jag först kommer in, så ser restaurangen ganska liten ut, men så upptäcker jag, att när man går förbi de första borden och baren, så öppnar sig ett till stort rum. Detta rum, i den bakre delen av restaurangen, står för närvarande utan bord och stolar, men inom snar framtid kommer här finnas soffor, stolar och bord, allting med indisk touch. Jag kan också berätta att även köket är fräscht, för jag bad faktiskt om att få ta en titt och att få hälsa på kocken.

Vi sätter oss till bords. Vi läser igenom kvällens meny, men då vi inte är så stora i maten, så väljer vi från á la cartemenyn. Till förrätt väljer vi klassiska papadoms med tre såser, vit mint, lök och mango chutney. Till varmrätt väljer jag, som tycker om lamm, Lamm Korma, med en mild kokosgräddsås med mandlar. Min sambo väljer en Chicken Balti, som är en kycklinggryta med lök, tomater och kryddor. Till detta beställer vi också in en portion Singaporeris och två ost-naanbröd. Vi båda väljer att dricka vatten till, det är ju tisdagskväll.
Papodomsen med de tre såserna smakar bra, speciellt den vita mintsåsen retar mina smaklökar att vilja ha mer, och jag har alltid tyckt om det krispiga brödet .
När varmrätterna serveras möts vi av en blandning av dofter. Jag börjar med min Lamm Korma. Lammet är saftigt och riktigt bra tillagat, och smakar som lamm ska göra på riktigt, och tillsammans med den milda kokos- mandelsås-en smälter det i munnen. Sedan smakar jag min sambos Chicken Balti, smaken är riktigt god, men lite för stark för min smak. Men min sambo äter med ett belåtet leende. Han brukar klaga på att indisk mat inte är stark nog, men det var det här.
Det ostfyllda naanbrödet är också gott, passar mycket bra till båda rätterna, och närmaste beskrivningen av det är som naanbröd fyllt med mjukost.

Någon efterrätt orkar vi inte, vi har båda tömt våra tallrikar och är mycket mätta och belåtna, men på menyn finns ett urval av typiska indiska desserter.

Kort information:
• Armani, ägare av restaurang Zaika, har många års erfarenhet av restaurangbranschen. Han har bl.a. haft en indisk restaurang i
Sverige.
• Restaurangens menyer finns att få på fler olika språk, bl.a. svenska, det är bara att be om det.
• Alla maträtter går att få som mild, medium eller stark.
• De serverar lunchmeny, förrätt och varmrätt, för endast 7,95 €, och senare serveras en kvällsmeny för 10,95 €. À la carte serveras hela dagen.
• 10 % rabatt vid avhämtning.
• 2 terrasser, en på framsidan och en på baksidan, och gott om platser inomhus.

Besök Restaurang Zaika på: Paseo Marítimo 18, i Fuengirola.

Av Sara Laine

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.