Ny svensk ambassadör i Madrid

Ny svensk ambassadör i Madrid

Efter att tjänsten varit obemannad i ca ett år, utnämndes Cecilia Julin den 12 maj till ny ambassadör i Madrid. Idag arbetar Cecilia som kommunikationschef på UD i Sverige och kommer att tillträda det nya uppdraget i september. Cecilia har tidigare bl.a. varit ambassadör i Bratislava och Slovakien, arbetat på UD:s enhet för internationell handelspolitik, vid ambassaderna i Washington, Tel Aviv och Pretoria samt som biträdande chef för UD:s Amerikaenhet.

Hur känns det att ha blivit utnämnd till Sveriges ambassadör i Madrid?
Det är jätteroligt. För mig är det ett hedersuppdrag att få komma till Spanien. Mitt första uppdrag var ju i Peru, så att få utveckla min relation till det spanska ser jag verkligen fram emot, dessutom har jag en bror som bor i Spanien.

Vad kommer uppdraget att innebära för dig?
Det kommer bl.a. handla om att bejaka och sörja för Sveriges ekonomiska och politiska intressen i landet. Mycket av arbetet förs på EU-nivå så speciellt intressant just nu, både för Sverige och EU, är hur den spanska ekonomin utvecklas, det är en mycket viktig dialog som förs där. Även kulturen är viktig att främja och så handlar det ju också om att representera Sverige på plats.

Vad ser du fram emot i och med flytten till Spanien?
Jag tycker ju om landet sedan tidigare, när jag varit i t ex Madrid, så jag ser fram emot att få resa runt och lära känna hela Spanien. Det är ett mycket stort land så det finns mycket som jag vill se och som jag vill lära mig mer om. Dock blir det lite tråkigt att jag och min man, som är lärare och flyttar med mig, flyttar ifrån våra två barn, men de är stora nu och kommer fortsätta sina studier på universitetet i Sverige.
Hur tror du att man kan utveckla förhållandet mellan Spanien och Sverige gällande företagande, teknik, kultur, forskning m.m.?
Oj, det är lite tidigt för mig att säga, jag utnämndes ju i dagarna, men nu kommer jag att ha hela sommaren att slutföra mitt nuvarande arbete och att sätta mig in i mitt kommande uppdrag.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.