Restaurang El Sin Igual – spansk familjerestaurang med franska, marockanska och spanska rätter

Restaurang El Sin Igual – spansk familjerestaurang med franska, marockanska och spanska rätter

På gatan Ramón y Cajal, som leder igenom Fuengirola, ligger den mysiga familjerestaurangen El Sin Igual. Ursprungligen etablerades och drevs restaurangen av en cypriotisk familj tills den för bara 40 år sedan övertogs av spanska Juan Fernández Martinez.

Restaurangens allsidiga kök med båda spanska, marockanska och franska specialiteter baseras på Juan Fernández Martinez färgstarka liv som började i Marocko, dit hans föräldrar flyttade på grund av då rådande höga arbetslöshet i Spanien. Juan själv föddes i Marocko och började sin karriär inom restaurangbranschen kom konditor. I början av 1960-talet, efter många år av hårt arbete, hade Juan och hans franska fru startat en fin marockansk restaurang med plats för upp till 400 gäster. Juan levde ett gott liv i Marocko med sin fru och parets tre sönder: Bruno, Miguel och Manolo. Dock förändrades tillvaron i början av 1970-talet då de marockanska myndigheterna beslutade att alla restauranger ägda av utländska medborgare skulle ha en marockansk partner som stod för 51 % av ägandeskapet av restaurangen. Till följd av detta sålde familjen sin restaurang och flyttade tillbaka till södra Spanien och 1974 köpte så Juan restaurangen El Sin Igual.

Juan bestämde sig för att fortsätta med den befintliga menyn på restaurangen, som bestod av spanska och grekiska rätter med nya tillskott av marockanska och franska specialiteter. Detta kom att bli en stor succé, så stor att restaurangen fortfarande har samma meny idag.

På menyn hittar man allt från couscous, tamara (torskromsallad med persilja och citron), gratinerad aubergine med lök och koriander och fransk paté med akacior. Gällande kötträtterna hittar man lamm med spiskummin, plommon, mandlar och ris, samt kyckling med kastanjer, broccoli och kokt potatis och sist men inte minst entrecote med pepparsås.

En stor förkärlek till det söta kommer till uttryck i ett stort och varierat utbud av efterrätter varav profiteroles med chokladsås och glass är en av de bästa. Men även chokladmoussen med grädde och flanen med vaniljglass är helt superb. Det finns naturligtvist många andra rätter att välja mellan och alla till rimliga priser. T ex kostar en meny endast 13,50 euro och alla vardagar, med undantag för onsdagar och helgdagar, erbjuder El Sin Igual en lunchmeny för endast 8,90 euro, vilken inkluderar förrätt, huvudrätt, efterrätt samt ett glas vin, öl eller en mineralvatten.

För bokning av bord, ring: 952 47 50 96.

Restaurante El Sin Igual
Avda. Ramón y Cajal s/n
29640 Fuengirola
(Bredvid Repsol)

Av Louise Kathrine Pedersen

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.