Panorama2
 
Ibland när andan faller på suktas det efter traditionellt hemlagat. De moderna restaurangernas stora tallrikar med en skedfull i mitten kanske ser fint ut, men går inte att jämföra med en portion vällagad husmanskost. Och det är inte alltid som förstahandsvalet ligger på det spanska utan lutar mer åt det nordeuropeiska hållet där köttet, fisken eller kycklingen serveras med potatis och grönsaker, så som vi minns det hemifrån. Då finns det ett bra alternativ på paseon i Los Boliches, mitt emot pesetasmonumentet, bara en kort promenad från Los Boliches tågstation eller centrala Fuengirola, alldeles intill den Skandinaviska Turistkyrkan, nämligen den holländska restaurangen Trefpunt.

Här är det tradition och hemlagat som är utmärkande. Ägarna, det äkta paret Kees och Marjolein, har haft restaurangen sedan 1994 och det är bara få inslag på menyn som ändrats under åren. Kanske är det just därför som de kan stoltsera med att de i år haft restaurangen i hela 20 år. Och kanske är det just därför som många av gästerna, både fastboende och semestergäster, återkommer gång på gång.
 
014 2
 
Välsmakande hemlagat
Vi sätter oss till bords och blir tilldelade varsin meny, som sedan en tid tillbaka finns på även bl.a. svenska, norska och danska. Det finns mycket gott bland förrätterna, bland annat dagens soppa och stekta champinjoner med toast, men vi väljer en rökt lax med toast samt en hemgjord kycklingleverpastej. Som laxälskare måste det sägas att laxen utan tvekan lever upp till våra förväntningar och kycklingleverpastejen är utsökt.
Till varmrätt finns det både kött, fågel, fisk och vegetariska alternativ. När blicken glider över menyn och läser irländsk oxfilé med pepparsås samt sjötunga meunière bland mycket annat som låter väldigt gott är det svårt att välja. Tillslut blir valet kycklingfilé med champinjonsås och så måste de holländska köttbullarna smakas. Kycklingfilén är perfekt stekt sådär så att den är saftig och mör samt ackompanjeras väl av den krämiga champinjonsåsen som vi har valt till, och liksom köttbullen, som är allt annat än blyg i storleken(!), och även den är mycket god, serveras den med grönsaker och potatis.
Det här är klassisk husman och det är bara att konstatera att det holländska och det svenska köket har en hel del gemensamt. Dessutom serveras det precis som det ska – ordentligt på tallriken.
Till efterrätt får söttanden njuta av en fyllig chokladkaka samt en fräsch fruktsallad, som perfekta avslutningar på en god middag.
 
Specialist på pannkakor
Trefpunt har utöver middagsmenyn en meny med lättare rätter. Härpå hittas olika sorters smörgåsar, varma eller kalla, omeletter, tapas i holländsk stil och holländska pannkakor i spännande versioner, både söta och mer matiga. Pannkakorna är kockens egen specialitet och de är stora och generösa. Den populäraste pannkakan på menyn passar utmärkt för den som inte kan bestämma sig mellan det ena eller det andra och toppas med både bacon och äpple.
Då restaurangen har en stor terrass med utsikt mot paseon och havet är det många som väljer platsen för en fika och deras Café Plus, kaffe eller te med en bit hemlagad kaka, är en succé bland kaffegästerna.
 
010
 
Familjevänligt
Det är en familjär känsla på Trefpunt. I köket står Kees själv, vilket han gjort sedan de startade, och det har bidragit till den jämna kvaliteten som restaurangen är känd för. I restaurangen, som förövrigt nyligen fått sig ett ansiktslyft med ny, ljus träpanel på väggarna, vita väggar samt nya bord och stolar, serverar Marjolein glatt restaurangens gäster. I och med renoveringen har restaurangen också fått en lekhörna för barn och naturligtvist finns även en separat, och mycket prisvärd, barnmeny.
 
Trefpunt ligger på Paseo Marítimo 80, Los Boliches, Fuengirola. Se även restaurangens hemsida: www.trefpuntfuengirola.com. För bokning av bord, ring: +34 952 583 476
Av Sara Laine

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.