Restaurangen som Dulcinea drömde om – Don Quijote

Restaurangen som Dulcinea drömde om – Don Quijote

Don Quijote Vieras - r
Ett besök på Don Quijote i El Rosario är som att bli bortskämd på en restaurang tillhörande ett 5-stjärnigt hotell, men i mysigare och mer familjära omgivningar.

Efter 17 år med semestrar i Spanien och otaliga restaurangbesök växte familjen Rønnings dröm om att äga en egen restaurang starkare och starkare efter varje besök och allra helst ville de äga restaurangen som den mat- och vinglada familjen spenderat mest tid på genom åren: Don Quijote. Redan från början hade de blivit de vänner med hovmästaren Osman, som kände till familjens dröm. Så när möjligheten kom och Osman ringde och sa: ”Nu är Don Quijote ledig”, tog det inte lång tid för dem att ta chansen och förverkliga sin dröm. Beslutet var ganska lätt, speciellt efter som Beate och Olaf och deras familj redan hade flyttat till Spanien 2012.
Vad du önskar dig ska du få, och nu många år senare är inte längre ägandet av en restaurang en fjärran dröm utan en dröm som blev sann för hela familjen då de tog över Restaurang Don Quijote. Familjen Rønning är fortfarande en familj med stora kulinariska intressen och när ägarbytet föll på plats var glädjen stor bland föräldrar och syskon. Detta blev starten på ett familjeprojekt vari var och en har bidragit på sitt speciella sätt till att Don Quijote har blivit en bra familjerestaurang.
Olaf och Beate övertog restaurangen den 1 januari 2014 och tillsammans med de övriga har de ägnat ett par månader till att bygga om och renovera. Allting har bytts ut; möbler, lampor, kök osv. Don Quijotes själ lever dock vidare i den nyöppnade restaurangen som fått behålla den rustika och mysiga stilen. Restaurangens atmosfär är noga planera så att det skapas en balans mellan just det rustika spanska och det moderna köket, och det känns som en välfungerande blandning mellan gammalt och nytt.
 
Don Quijote Andesalat - r
 
Hemlagade delikatesser
Menyn är också ny och har sin utgångspunkt i det moderna internationella köket. Olaf och Beate berättar stolt att allting är hemlagat och att de sätter högt värde på just råvarornas kvalitet.
Vi börjar med ett glas kall cava och en appetizer bestående av hemlagad gåsleverpaté på en botten av en söt rödlökskompott med sprött apelsin- och ingefärabröd. Efter att ha studerat menyn grundligt valde vi de förrätter som våra smaklökar skulle njuta av denna afton. Först fick vi en ankbröstsallad med balsamicodressing, därefter friterad camembert med krämig spenat och så en Duck Margret med kryddad mango och currysås.
Därefter provade vi några skaldjursförrätter; hummerbisque samt välsmakande pilgrimsmusslor på en bädd av selleripuré.
Huvudrätten bestod av lammkrona serverat med grönsaker a la Provance och pestomarinerade potatisar. Och så en mör och god entrecote serverad med blancherade grönsaker och sås, samt potatis efter smak.
 
Don QUijote exterior - r
 
Tillslut, även om vi var mätta för länge sedan blev det en fin efterrättstallrik med brownie, ostkaka och chokladpraliner.
Don Quijotes vinlista bjuder på väl utvalda viner och denna kväll valde vi att fortsätta med cava från Raventós till förrätterna och till resten av måltiden drack vi husets rödvid, en Principe de Viana, reserva. Efterrätten njöts med en kopp espresso.
Hela följande dag, nu när jag sitter och skriver detta, tänker jag med glädje tillbaka på middagen. Vilken trevlig kväll det var på Don Quijote, kvaliteten på maten var utmärkt med mycket utsökta och överraskande smakupplevelser. Don Quijote är en restaurang dit jag kommer att återvända och njuta av gourmetmat i goda vänners lag. Eller bara titta förbi Vinbaren, njuta av ett glas vin och några välsmakande tapas.
När maten och vinet samt atmosfären är nämnda är det en sak till som också bidrog till den mycket trevliga stämningen – nämligen personalen. Alla var mycket professionella, trevliga och personliga, allt under ledning, med ett leende, av hovmästaren Osman.
 
Dulcineas drömrestaurang Don Quijote hittar du i El Rosario, precis bakom Supersol. www.restaurantedq.es, tel. 952 83 47 48. Restaurangen har öppet varje dag från kl. 19.00, undantag måndagar.
Av Mugge Fischer

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.