Arvsskatten avskaffas i Andalusien · Stor insats för att minska väntelistor · Banco Santander öppnar “Work Caféer”

Arvsskatten avskaffas i Andalusien · Stor insats för att minska väntelistor · Banco Santander öppnar “Work Caféer”

Arvsskatten avskaffas i Andalusien

Presidenten för Junta de Andalucía, Juanma Moreno, och hans nya regionalregering kommer att anta en ny lag den 9 april, och denna nya lag ska eliminera arvsskatten i Andalusien. Visserligen kommer det att kosta en slant men den nya presidenten förväntar sig att det ändå är en god investering för regionen. Man är nämligen trött på att se hur flera välbärgade andalusier och utlänningar söker residens i bland annat Madrid för att undvika den andalusiska arvsskatten. Juanma Moreno menar att avskaffandet av arvsskatten säkrar att investeringsvilligt andalusiskt kapital stannar i regionen samt att nya välbärgade personer och investerare lockas hit.
Det nya initiativet kommer först och främst att beröra välbärgade personer, då arvsskatten på den primära bostaden reducerades kraftigt för några år sedan.
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 

Stor insats för att minska väntelistor

Den nya regionalregeringen aktiverar nu sin nödplan för att minska de andalusiska sjukhusens väntelistor. Planen är att 200 specialistläkare, från och med denna vecka, ska arbeta övertid samt till och med lördag för att ge vård åt de 162 000 patienter som i dag finns på sjukhusens väntelistor. Regionalregeringens nödplan är budgeterad till 25,5 miljoner euro, som primärt går till att betala läkarnas övertidstimmar samt de privata sjukhusen som kommer att ta emot några av de många patienterna på väntelistorna.
När Partido Popular och Ciudadanos kom till makten efter regionalvalet i december blev de mycket överraskade när de fick se sjukhusens verkliga väntelistor. Den förra regeringen hade tillsynes manipulerat siffrorna, så att köerna framstod kortare än de var i verkligheten. På sjukhusens väntelistor finns även en del utlänningar.
 
 
{loadposition google}
 
 
 

Banco Santander öppnar “Work Caféer”

tredje nyhed billede
 
Spaniens största bank räds inte nya vägar. Det gäller både lanserandet av nya finansiella produkter och som nu när banken lanserar en ny image. Banken har just öppnat sitt första ”Work Café” i Madrid, alltså en bankfilial och café i ett. Alla är välkomna i bankens ”Work Café” där det finns gratis wifi och ordentligt med café- och kontorsplats.
I Chile är Banco Sabadells ”Work Café” redan lanserat och konceptet, vari man jobbar, nätverkar och kanske utför sina bankärenden samtidigt, har blivit mycket populärt.
Bankens plan är nu att öppna 100 nya ”Work Caféer” i Spanien under de kommande åren.
 
 
 
 
{loadposition google_native}

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.