Det skandinaviska elbolaget som hjälper dig att spara

Det skandinaviska elbolaget som hjälper dig att spara

Många skandinaver är missnöjda med deras elbolag i Spanien. En del betalar för mycket för el, andra betalar för tjänster som de inte vill ha. De flesta förstår inte deras elräkning och om man inte talar språket blir det ännu svårare att förstå.

Elsektorn fungerar annorlunda i Spanien jämfört med i de nordiska länderna, där vi är vana vid att få två räkningar – en från distributören (nätbolaget) och en från elleverantören (elbolaget). Den första fakturan är på kostnader för användande av nätverk (nätkostnader) och för leverans av en bestämd effekt medan leverantören tar betalt för leverans av energi.

I Spanien är bägge fakturorna sammanslagna i leverantörsfakturan, varför det fås och betalas en enda elräkning, som inkluderar allt.

Hur är elräkningen i Spanien?

Låt oss ta ett exempel: När vi hyr en bil är det första vi tänker på: storleken på bilen – om vi bara är två personer så hyr vi en liten bil. Om vi är en hel familj med vänner hyr vi en större bil.

Hyran av bilen har ett fast pris per dag och storlek. Men bränslet är en rörlig kostnad. Om du inte använder bilen utgår ingen kostnad för bränsle, men vi har fortfarande en kostnad för att hyra bilen.

På samma sätt är det med elräkningen, som också har två kostnader – en fast och en rörlig.

Effekten är som storleken på en bil och du bör överväga hur stor effekt du verkligen har behov av. Behöver du en mini eller en större bil?

Visste du att du kan anpassa effekten efter dina behov och storleken på din bostad?

Elen du använder är som bränsle: om du inte är hemma och om du stängt av har du inga kostnader för elförbrukning.

I Spanien finns det många priser men det finns två grundläggande villkor att välja mellan: ett fast pris, med vilket elektriciteten har samma pris dygnet runt, och så har vi priset med ”Tidsdiskriminering”.

Vad innebär detta? Låt oss se på ytterligare ett exempel.

I många storstäder betalas det vägavgift för att köra på en bestämd väl. Under rusningstid är det dyrare att köra och när det inte är rusningstid betalar du mindre. Detsamma sker med elektricitet. Under timmarna med låglast är energin billigare, och det är någonting som du kan dra fördel av. Vi kallar det Dag och Natt-taxa. Elektricitet vid låglast kostar ca hälften av vad det kostar vid höglast.  

Tiderna är lätta: vinterntid utgör låglast tiden mellan kl. 22 till kl. 12 hela veckan. Under sommaren, efter bytet till sommartid, gäller detta mellan kl. 23 till kl. 13. Kom ihåg att en mycket stor del av vår elförbrukning (tvätt, strykning, damsugning m.m.) pågår under helgerna och att vi har en halv dag till att utnyttja detta.

På din elräkning hittar du tillslut kostnaderna för att hyra mätaren (mätarhyra) samt de skatter som ingen kommer undan.

Fler kostnader på en elräkning finns inte. 

Har du fler kostnader? Ta täten och fråga oss.

Att byta elbolag går lätt och snabbt, och vi finns också här för att ge dig tips.

Prata med oss om vilken effekt du har behov av samt vilken tariff som passar dig bäst.

Via vår 100 % certifierade, förnybara energi hjälper du oss med att bekämpa klimatförändringar. Vi kan alla bidra med någonting för en mer hållbar värld.

Från Norden har vi tagit med oss det som särskiljer oss: tydlighet, enkelhet och hållbarhet. Med oss kan du prata svenska, engelska och spanska, och vi hoppas att i framtiden kunna inkludera fler nordiska språk.

Ta initiativet och bidra till förändring

Det är lätt och säkert att få sin elektricitet genom oss. Vi gör allt online och gör även en kostadsjämförelse. Skicka oss din senaste elräkning (bäggr sidorna av räkningen) så berättar vi hur mycket detta skulle ha kostat dig hos oss, svart på vitt.

Du kan även själv göra din jämförelse på vår webbplats.

www.escandinavaelectricidad.es

Gratis telefon: 900 373 681 • 931 845 583

contacto@escandinavaelectricidad.es

Whatsapp: +34 648 506 583

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.