Ett ögonblick, vad säger panelen? (Juni 2021)

Ett ögonblick, vad säger panelen? (Juni 2021)

Frågor

 1. Nu visar många glatt upp att de fått minst den första sprutan covid-19-vaccin. Vad märker du för förändringar i vardagen runt dig?
 2. Det talas om att vi kommer se positiva marknadseffekter efter coronakrisen likt de som upplevdes efter spanska sjukan och andra världskriget. Vad är dina tankar kring detta?
 3. Juni är årets första sommarmånad och det är många som bara väntar på att packa väskan och vill ge sig iväg på semester. Vad är dina planer för sommaren?

Namn: Tony Söderberg

Bor: Skövde

Gör: Kundservicechef på Mio 

 1. Jag tycker mig se att vaccineringen på något vis börjat ge människor lite hopp om framtiden igen. Fler diskuterar vad som ska göras ”efter det här” och lite mer positiva tongångar generellt kan skönjas.
 2. Jag tror att det kommer innebära ett uppsving. Även om vissa branscher klarat sig väldigt bra så finns det otroligt mycket som människor inte kunnat göra på lång tid som de vill ut och göra igen. Resor, hotell och restauranger kommer definitivt märka av en återgång till det mer normala.
 3. Om allt går som det ska har vi tänkt åka ner till vårt hus i Spanien. Vi hoppas situationen ser annorlunda ut så att möjligheten finns!

Namn: Brith Bogårdh 

Bor:     Kungsör och Fuengirola

Gör:    Lärare

 1. Den stora skillnaden är att fler, både bekanta och obekanta stannar till, vill prata t.o.m. kramas. Behovet märks tydligt. Vi är ju sociala varelser med behov av närhet och förtroende. Många tankar vill ventileras.
 2. De positiva marknadseffekterna borde bli att man lärt sig att ta bättre hand om naturens och människans behov i det ekonomiska tänket. Våra behov är inte bara konsumtion av prylar utan nytänk i vardagen, som gynnar vårt välmående fysiskt och psykiskt.
 3. Det första och viktigaste för mig är att besöka de barn och barnbarn jag inte kunnat träffa på länge. Hoppas även kunna se mig om lite mer i Sverige och besöka vänner jag saknat. Allt under ansvar för att hålla oss alla friska. Jag vill även ha många besök på hemmaplan. Våra ljuvligt ljusa kvällar passar bra för långa middagar med fina samtal.

Namn: Marie-Anne Taygan

Bor:     Fuengirola

Gör:    Arbetar hos Pro-Nordix

 1. Maken är klar med sina vaccinationer och har mått bra. Han blev väldigt trött efter andra vaccinationen, men det var enda biverkningen för hans del. Jag har fått en vaccination och fick väldigt ont i armen och var väldigt trött – biverkningen varade i fem dagar. Jag har inte märkt några direkta förändringar mer än att restaurangerna är öppna längre, vilket är trevligt. Det enda nöjet just nu är att gå ut och äta och träffa vänner.
 2. Det behövs verkligen göras något så att marknaden blir bättre. Det är så många affärer och restauranger som har stängt och gått i konkurs. Jag hoppas att Spanien får många turister nu när vädret börjat bli bättre så att ekonomin kommer igång igen och att arbetslösheten sjunker.
 3. Just nu har vi inget planerat för sommaren mer än bada och njuta av att vi bor i ett land som har ett bra klimat. Hoppas dock att min dotter med familj kan komma och hälsa på. De bor i Istanbul och har inte blivit vaccinerade, så det kan bli svårt för dem att åka någonstans. Den här sommaren blir nog bara att avvakta och se vad som händer i världen. Vi kanske tar en tur inom landet och semestrar i Spanien på någon annan plats än Fuengirola – kanske en tur till Benidorm eller någon annan ort.

Namn: Monica Silverstrand

Bor:     Marbella

Gör:    Sjunger, översätter och säljer bostäder

 1. Fler turister och intressenter på bostadsmarknaden. Bredare leenden, mer framtidshopp. Jag har fått min första shot och är jätteglad och även tacksam att jag har så få antivaxare i mina kretsar. De flesta som kan ta vaccinet bör ju göra det för allas skull och det verkar alla jag känner ha begripit. Tack och lov.
 2. Jag kan nästan bara tala utifrån hur jag ser att bostadsmarknaden utvecklar sig. En väldigt bra effekt av pandemin tror jag kommer att bli att folk inte sitter och väntar med saker som de faktiskt vill göra i sina liv, utan passar på att göra dem nu istället för senare när det kanske är alldeles för sent. Det tycker jag är en härlig känsla. Man ska naturligtvis skaffa sig det liv man vill ha så fort som möjligt, annars är risken stor att det aldrig blir av.
 3. Jag väntar på besked om jag kommer att kunna få hyra det lilla pittoreska sommarhuset på stranden utanför Valencia dit jag åker varje sommar. Det blir i så fall för 14:e gången i sträck. Jag älskar att vara där och det finns ingenstans i världen som jag känner mig så avkopplad från allt som just där. Sedan ska jag förstås upp till Stockholms skärgård där jag som vanligt har några konserter planerade i augusti.

  Men först väntar en dryg vecka med barnbarnen i Stockholm nu i början av juni. Jag längtar ihjäl mig eftersom jag vande mig vid att träffa dem varje dag när de var här i vintras under två månader. Så nu saknar jag dem otroligt mycket. 

  Tänk vad skönt det ska bli när jag har tvingat hela min släkt att flytta hit om några år, ha ha.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.