Vox Pop: Sommar på Costa del Sol

Vox Pop: Sommar på Costa del Sol

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Det är sommar och samtidigt som det är fullt av turister, liv och rörelse på Costa del Sol går vardagslivet lite på halvfart när kvicksilvret når högt på termometern. Efter drygt två år med pandemi ses återigen fullt med folk på stränder, restauranger, gator och torg.

En Sueco har begett sig ut och frågat några kustsvenskar om deras tips för härliga sommardagar på Costa del Sol. För oavsett om man är fastboende eller semesterfirare är sommardagarna här till för att njutas!

Jennifer Burai, Benalmádena

Nu är det mycket turister på kusten och sommartemperaturerna håller kvicksilvret högt på termometern. Vad gör du för att ”överleva” sommaren på Costa del Sol?

Jag ”bosätter” mig på stranden och försöker ta så många svalkande dopp i havet som möjligt!

Vad gör du helst en ledig sommardag på Costa del Sol?

Jag passar på att gå upp tidigt med mina hundar så att de får en härlig långpromenad innan de blir för varmt. Sedan äter jag en lång, god frukost, slappar på stranden med vänner eller passar på att fixa och dona i bostaden – vilket jag sällan får tid till annars.

Vilket är ditt bästa tips till dem som besöker sommar-Costa del Sol?

Besök någon av vandringslederna där man går i vatten, t ex Río Chillar, helst så tidigt på morgonen som möjligt. Åk till Nerja för att ta en tur med en kajak och se alla grottor. Och passa på att boka bord på t ex en Chiringuito (strandrestaurang) på en söndag, när alla spanjorer är lediga, och känn den spanska pulsen, avsluta sedan med en glass på en heladería (glassbar). 

Vad äter och dricker du helst i den spanska högsommarvärmen?

Gärna sallader med fetaost och vattenmelon, och till det ett sött vitt vin med bubblor! 

Karla Aceituno, Fuengirola

Nu är det mycket turister på kusten och sommartemperaturerna håller kvicksilvret högt på termometern. Vad gör du för att ”överleva” sommaren på Costa del Sol?

Jag tänker på att dricka mycket vatten och ofta, samt håller mig också i skuggan när jag inte är på kontoret. Om kvällarna när temperaturerna börjar gå ned äter jag gärna kall vattenmelon, eller någon typ av frukt som vi har fryst ned. Just nu är det vindruvor som ligger i frysen som är utmärkta att kyla ned sig med. Jag tar gärna en svalkande dusch innan läggdags också.

Vad gör du helst en ledig sommardag på Costa del Sol?

Jag beger mig gärna iväg från hemorten och upptäcker kusten, platser som jag inte har varit på. Det finns så mycket att se här.

Vilket är ditt bästa tips till dem som besöker sommar-Costa del Sol?

Flodvandra är väldigt uppskattat i vår familj. Det är en bra mix av att vandra, natur och bada. Det passar alla åldrar och även hundar.

Vad äter och dricker du helst i den spanska högsommarvärmen?

Jag äter gärna fisk och skaldjur med kokta grönsaker eller sallad. Man blir inte lika hungrig i värmen. Dryckesväg är nog Tinto de verano con limon och bubbelvatten favoriterna.

Håkan Assarsson, Estepona

Nu är det mycket turister på kusten och sommartemperaturerna håller kvicksilvret högt på termometern. Vad gör du för att ”överleva” sommaren på Costa del Sol?

Jag ändrar onekligen mitt beteende dessa månader. Jag spenderar mindre tid på vägarna och i städerna och mer tid hemma. Hemma finns det alltid mycket att göra med ett stort hus, trädgård och pool. Det som dock inte ändras är mina padelträningar samt mina vandringar i bergen. Jag kan inte vara utan dessa aktiviteter. 

Vad gör du helst en ledig sommardag på Costa del Sol?

Helst gör jag det jag gör varje dag. Några lugna timmar vid poolen, lagar mat, träffar vänner och spelar padel. 

Vilket är ditt bästa tips till dem som besöker sommar-Costa del Sol?

Det finns mängder av pärlor längs hela kusten, men att en tidig sommarmorgon komma upp i bergen och njuta av naturen, tystanden och den fantastiska utsikten slår det mesta. 

Vad äter och dricker du helst i den spanska högsommarvärmen?

På sommaren har jag alltid en karaff med vatten, mynta, lime och lite råsocker i kylen. Jag dricker minst 3 liter av denna om dagen. Och så äter jag helt klart mer fisk och skaldjur och mindre kött. Äter jag något till merienda (mellanmål) blir det frukt.

Kusten och bergsbyarna vimlar av bra fisk- och skaldjursrestauranger så ett tips är att skippa kvarterskrogen ibland och bege sig ut och hitta nya favoriter. 

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kanske gillar du även

Sök på En Sueco