På tapasbar i … Barcelona

Katalonien var från början inget tapas-land, men under de senaste åren har det ändrat sig och de katalanska tapas-konstnärerna anser nu att tapas är deras egen uppfinning. Barcelona, landets hetaste trendstad, upplever en enorm tapas-boom.
Vi gjorde en tapas-vuelta i stan och kollade in allt ifrån de mest trendiga barerna, till håll-i-väggen barer, de gammeldags tapasbarerna.

Stans äldsta
Vintunnor pryder väggarna, skinkorna dryper av fett från taket och golvet är som det bör i en autentisk tapasbar – fullt med räkskal, cigarettfimpar och begagnade servetter.
Matsedeln innehåller boquerones, tortilla och andra typiska tapas liksom de katalanska läckerheterna som butifarras.
Baren är troligtvis den äldsta i sitt slag i Barcelona.
Adress: Rambla Catalunya 100.

Håll-i-väggen-tapasbar
Den ultimata håll-i-väggen-tapasbaren bör vara Can Paixano, vars namn närmast kan översättas till böndernas hus.
Alla går hit, från vanligt folk till besökare av typen Gucci-folk. Det är inte så mycket för matens skull, våra kroketter var genomdränkta av olja, utan för stämningens skull. Här dricker man cava, gärna den rosa. I baren finns dessutom en affär där man kan köpa skinkor, korvar och ostar – samt rosa cava.
Adress: Reina Cristina 7.
www.canpaixano.com

Mc Donald´s tapas
Om hamburgerkedjan skulle göra en tapasbar skulle den bli som Tapa Tapa, där de små tallrikarna med servingsklara rätter står på snörräta rader i nyputsade montrar.
Rätterna är tillräckligt autentiska och man hittar klassiker som ensaladilla rusa (rysk sallad), sniglar, komage, frityrstekt bläckfisk, paella, skinka och ost.
Adress: Passeig de Gràcia 33.
www.angrup.com

Trendiga Lonja de Tapas
Lonja de Tapas är en av de nya trendiga barerna, vilka det växer upp många av i stan. Inredningen är minimalistisk, men fortfarande trevlig.
Pimientos de Padrón, grillade grönsaker, stekt foie gras och tonfisk i teriyakisauce stekt med sesamfrö och serverat med mangosås är några av tapasen som lockar. Det gör också det stora utbudet av viner, inklusive ett sött apelsinvin.
Adress: Pla del Palau 7.
www.lonjadetapas.com

Det gamla Barcelona
Denna tapasbar heter Ciudad Condal, som är det gamla namnet på Barcelona. Här möts det bästa av två världar – det gamla traditionella förenas på ett bra sätt med det mer moderna, både vad det gäller inredning och utbudet av tapas.
Stället har också en stor terrass där halva och hela dagar kan fördrivas med att följa livets gång på en av stans brådaste gator.
Adress: Rambla de Catalunya 18.


Prova också:

El Xampanyet
Charmerande äldre taverna som är känt för sin ansjovis och cava.
Montcada 22 (vid sidan om Picasso museet)

Comerc 24 och Tapa C 24
Modernt, med tapas som borde rankas i Michelin-guiden. En tidigare El Buli-kock står vid grytorna.
Diputació 269

Pinotxo
En klassiker som ligger i saluhallen La Boqueria på La Rambla är La Boquería

Txapella
Billigt, centralt beläget, med huvudsakligen baskiska specialiteter.

Casa Pepa
En institution som serverar roliga saker som fyllda havssjöborrar och paprikor.
Pza. BonanovaAv Jette Christiansen

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.