Smärta i fötterna och vad du bör göra åt det

Smärta i fötterna och vad du bör göra åt det

Dela

Smärtor i fötterna kan resultera i att knä, höfter, rygg och nacke blir överbelastade på grund av fel gång. Folk med ryggproblem upptäcker att smärtorna i ryggen försvinner när de får bort smärtorna i fötterna och därmed får en bättre gång. Smärta indikerar att det finns ett problem och att det bör åtgärdas fortast möjligt.
I senaste veckan hade jag två patienter som har diabetes, med sår på fötterna. Detta är ett allvarligt problem för alla, men särskilt diabetiker är i riskzonen, då det kan utvecklas köldbrand, som kan leda till att man blir tvungen att amputera foten. Jag skickade genast dem begge till en hudspecialist. Ett annat problem är att diabetiker ofta har skador på nerverna och inte kan märka smärta och därför borde diabetiker undersöka sina fötter varje dag och regelbundet gå till en fotvårdsspecialist.
Hårda och mjuka liktornar, hård hud, sprickor i huden, inåtväxande tånaglar, hälsporre, dropfod, etc förorsakar smärta och kan förvärras om det inte behandlas. Normalt kan problemet lösas snabbt, så varför lida i smärta?
Jag har arbetat som fotvårdsspecialist och zoneterapeut i Centro Belleza, Centro Idea i 12 år och jag har därför stor erfarenhet i behandling av alla slags fotproblem. Minst en gång i veckan ser jag någon med infektion i foten, vilket är allvarligt, då infektionen, som den utvecklar sig, tar tid att få bort och innebär besök hos läkare och antibiotika, vilket hade kunnat undvikas om smärtan hade varit under behandling, innan det hunnit utveckla sig till ett stort problem.

Var uppmärksam på eventuella fotproblem, då det kan bli värre och kan leda till allvarliga och ofta onödiga problem. Dina fötter förmedlar vad som händer i din kropp och att bibehålla dem friska borde vara en del av din dagliga rutin. Behandla dem med den respekt och omvårdnad som de så väl förtjänar för det hårda arbete de gör på dina order varje dag och du ska se att de kommer att fortsätta att bidra till att hålla dig sund och aktiv.

I Storbritannien skall alla fotvårdsspecialister och fotvårdsterapeuter nu registreras som fotvårdsterapeuter i den brittiska regeringens professionssundhetsråd (British Government’s Health Professions Council). Vi skall ha denna registrering fornyad varannat år och skall stå som bevis för fortsatt yrkesmässig professionell verksamhet. Jag tycker att det är bra därför att vårat arbete blir kontrollerat och vi är hela tiden tvungna att förbättra oss vår kunskap och färdigheter.

Av Brenda Holmen

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.