Indisk restaurang – nu i skandinavisk regi

Indisk restaurang - nu i skandinavisk regi

Dela

En skandinaviskt ägd, indisk restaurang i Spanien är en ovanlig kombination, men den ger oss nu möjlighet till att äta ursprunglig indisk mat och samtidigt få råd och vägledning till vad som passar ens smaklökar och temperament bäst, vilka tillbehör som passar till vilka curryrätter, förklarat vad de olika rätterna innehåller – och allt på norska.
Gulfam Raja, som har pakistanska rötter och som är född och uppväxt i Oslo, öppnade i somras restaurangen Village Tandoori på Paseo Maritimo (nummer 98) i Los Boliches, Fuengirola.
Restaurangen har blivit väletablerad och Gulfam hoppas nu att många nordbor vill titta förbi för att pröva den exotiska maten.
”Menyerna är naturligtvis på norska, men jag vill också gärna hjälpa till att förklara och guida gästerna genom de många olika rätterna. Utöver Indiska har vi också pakistanska och afghanska rätter, som på vissa områden liknar Indiska”, berättar Gulfam.
Och det är många rätter på kortet. Kormas, Tikka Masala, Jalfrezi, Rogan Ghos och naturligtvis Tandoori, som har gett namn åt restaurangen – med lamm, kyckling, fisk eller räkor samt grönsaksvarianter – är några av de curryrätter som Village Tandoori erbjuder. Därutöver är det många olika slags ris och bröd, häribland papadams och nan – t ex en med kokos och russin, en annan med vitlök och ost – samt olika chutneys.
”Allt är hemlagat och vår kock har arbetat på 5-stjärniga hotell i Indien, har 30 års erfarenhet och är nog en av Andalusiens bästa indiska kockar”, avslutar Gulfam, som också gärna arrangerar fester i förbindelse med födelsedagar eller liknande.
Kika förbi Village Tandoori, som har öppet varje dag från kl. 15.00 till 23.00, fredag, lördag och söndag till kl. 24.00.

Av Village Tandoori

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.