Restaurang Garums hemligheter

Restaurang Garums hemligheter

Restaurang Garum är känd för sina exotiska rätter från Karibien, Nordafrika, Thailand, Japan och andra exotiska länder samt från stora delar av Europa, inklusive Spanien. Även denna månad, delar Timo Hamalainen med sig av några av restaurangens hemligheter till En Suecos läsare.

 

Krämig sparrissoppa

Ingredienser:
750 g färsk grön sparris
2 (helst ekologiska) skivade citroner
100 g ärtor
30 g smör
2 msk. mjöl
80 g räkor
1 msk. olja
1 msk. sherry (cream sherry)
1 dl vispgrädde
2 äggulor
Lite chilipulver, peppar, salt och socker

 

Tvätta sparrisen, skala dem och bryt av den nedersta, hårda delen. Skär sparrisen i lagom stora bitar. Häll en liter vatten i en kastrull och ge sparrisen, skalen och de skivade citronerna ett uppkok. Tillsätt socker och salt. Låt det svalna och dra i ca 10 minuter. Sila bort resterna och koka sparrisen ytterligare ca 12 minuter, i samma vatten, tillsätt ärtorna de sista 5 minuterna. Sila bort grönsakerna, spara soppan.
Smält 20 g smör i en kastrull, tillsätt mjöl och red soppan med det. Låt det koka i ca 5 minuter.
Smält resten av smöret i en stekpanna, hetta upp den ordentligt, och stek räkorna en minut på vardera sida. Krydda med salt och chili.
Värm upp soppan, tillsätt grönsakerna och smaka av med alt, peppar och sherry. Ta av kastrullen från värmen. Vispa ihop grädden och äggulorna, tillsätt lite av soppan, och häll därefter ned blandningen i soppkastrullen.
Servera med räkorna.

Fideos med rosada och chorizosås

Ingredienser:
500g fideos (nudlar)
400g rosada-filéer (en slags kummel)
3 mellanstora chorizos (kryddstarka korvar)
1 purjolök
1 dl vitt vin
1 msk. olivolja
Salt och peppar

 

Koka nudlarna efter anvisningarna på paketet. Ta av skinnet på korvarna och skär dem i små bitar. Koka korvbitarna och låt dem dra i ca 15 minuter. Tillsätt det vita vinet, lite salt och peppar och mixa blandningen, tills du får en krämig sås.
Skölj purjolöken och skär den i tunna ringar. Skär fisken i strimlor. Värm oljan i en stekpanna och stek fisken tillsammans med purjolöken.
När fisken och purjolöken fått en gyllene färg, häll i nudlarna, vänd dem en gång och tillsätt därefter såsen. Rör försiktigt tills rätten är varm. Servera direkt.

Pröva rätterna först på:
Restaurang Garum
Paseo Marítimo, Marbella.
Öppet från kl. 11.00 – till sent alla dagar.
Tel: 952 858 858.

www.garummarbella.com.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.