Fondue, förföriskt nötkött och sensuell belgisk choklad

Fondue, förföriskt nötkött och sensuell belgisk choklad

På terrassen njuter man av maten under de stora parasollen.

Under sommaren är det alltid härligt att gå ut och äta med familjen och det får gärna vara ett ställe där barnen är välkomna, och där det inte är för mycket oljud. Sådana kulisser hittar man på den belgiska restaurangen Fondue Lounge, som ligger i utkanten av Elviria. Omringat av pinjeskog och isolerad från de omkringliggande restaurangerna är Fondue Lounge ett lugnt och skönt ställe, som med sin stora utomhusterrass har plats för både stora som små sällskap. Gästerna skyddas mot solens strålar av stora parasoll, samtidigt som de skapar en intim atmosfär.
Fondue i flera varianter

När vädret inte är bra nog för att sitta på utomhusserveringen, kan man flytta in i den varma mysiga atmosfären.

Även om Fondue Lounge är en belgisk restaurang och specialiserad på belgisk mat, så kan man också njuta av många andra rätter av mer internationell härkomst. Som namnet antyder, är restaurangen känd för sin Fondue, som gärna njuts kring ett av terrassens stora runda bord. Även om fondue, som kommer av det franska ordet fondre (att smälta), inte är en ny uppfinning inom gastronomin, är det fortfarande väldigt populärt. Det är nog inte många, som vet, att den första versionen av fondue faktiskt nämnd i Homeros Iliaden ca. 850 före Kristus. Och trots att det har gått många år, är fonduekonceptet i det stora hela fortfarande det samma som då, även om ingredienserna i dag är mer intressanta än Homeros getost med vetemjöl tillrett i vin.

På Fondue Lounge kan man beställa tre olika varianter till två eller flera personer. Fondue Mixta är för köttälskare med ett urval av bl.a. kyckling, fläskkött och oxfilé. Man kan också välja en Fondue Pollo, som består av kyckling, eller Fondue Queso, som påminner om den ursprungliga schweiziska fonduen med ost och bröd. På buffén inne i restaurangen kan man komponera ihop en läcker sallad som tillbehör till fonduen.
Till dem, som har smak för sött, kan välja att hoppa över fondue som huvudrätt, och i stället njuta av den ytterst läckra fonduedesserten med belgisk choklad.

En förförande argentinare
Det är ingen hemlighet, att argentinskt nötkött har en exceptionell smak och kvalitet, och att det egentligen inte behövs så många tillbehör. På Fondue Lounge serveras den argentinska oxfilén i en grillad version med en lätt sallad och en pepparsås, som är stark på såväl kryddigt- och sensuellt manér.

Argentinsk oxfilé med kryddstark pepparsås.

Som kvinna kan man ha delade meningar om den stereotypa argentinska kvinnoförföraren, men vid första anblick av restaurangens oxfilé så måste man ha ett hjärta av sten, om man inte ska låta sig förföras. Som man är associationerna förhoppningsvis andra, men det råder ingen tvekan om att oavsett vilket kön man än tillhör, så är den argentinska filén ingen besvikelse.

En krämig men aromatisk fiskmix
Om man tillhör dem, som inte låter sig förföras av den sydamerikanska charmen, och hellre vill prova en av restaurangens fiskrätter, är Pescado ” a la nage” ett bra val. Här är det tal om en kall soppa a la gazpacho, men som innehåller fem olika sorters fisk och skaldjur samt olika sorters grönsaker, varav några är kokta tillsammans med fisken, och andra är färska. Blandningen av den naturliga fiskbouillon och grädde samt den kokta torsken, laxen, bläckfisken, räkorna och hummern, samt kokt selleri, purjolök och morötter, och färsk persilja och tomat ger fisksoppan en härligt krämig, aromatisk smak med en fräsch touch, och den lämnar lite extra aptit för en av de många desserterna. Utöver den tidigare nämnda chokladfonduen bjuder restaurangen också på belgisk chokladmousse, Doña Blanca, som består av vaniljglass med varm choklad, fruktsallad och olika sorters kaffe. Till kaffet serveras en miniportion av restaurangens underbara chokladmousse, så att man alltid får smaka den populära belgiska chokladen.

Pescado ”a la nage” är en spännande kombination av fisk och grönsaker.

Även om terrassen är det bästa stället att avnjuta sin middag, kan man också sitta inomhus, ifall vädret skulle visa sig från sin kyligare sida. Här är man omgiven av härliga, varma färger och en modern men samtidigt mysig atmosfär. Dessutom kan man njuta av en drink i restaurangens speciellt inredda loungebar, där det serveras en mängd traditionella drinkar men alltid med en liten överraskande twist.

Fondue Lounge är ett populärt ställe inte bara på grund av sitt varierande kök och den varma, familjära atmosfären, utan också för att restaurangen är lätt att hitta till. Därför är det lämpligt att beställa bord, speciellt på helgerna och under sommarmånaderna.

Fondue Lounge
Centro Comercial Los Pinares
Elviria, Marbella
Tlf. 952 83 93 47 (efter kl. 16.00) – 699 70 46 39
www.restaurantfonduelounge.com
Öppettider: Måndag – söndag kl. 18.00 – 24.00.

Av Louise Kathrine Pedersen

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.