Vinprovning med munskänkarna

Vinprovning med munskänkarna


Viner på provningen från vänster: Piedra Azul, Cermeño, Muruve, Canusverus, Dehesa Gago, La Lagarona.

Föreningen Munskänkarna i Fuengirola växer och intresset ökar för att lära sig mer om viner. Denna provning den 3 mars på restauranten
La Danesa bestod av viner från DO Toro, det populära distriktet med väldigt gamla vinstockar och nytänkande vid vinframställning. Många stora vinmakare som bland annat Telmo Rodriguez, har sin egen gård och gör som vanligt väldigt trevliga viner även här. Området drabbades inte nämnvärt av vinlusen som resten av Spanien gjorde i början av 1900 talet utan har många gamla vinstockar. Detta ger möjlighet att göra kraftiga mustiga stora viner av druvan Tempranillo. Vill du lära dig mer om viner speciellt då spanska, är munskänkarna en fantastisk klubb, man behöver inte kunna något om vin bara tycka om vin och intresse av att lära sig mer! Nästa stora arrangemang går av stapeln den 15-16 april då föreningen åker till Huelva för bodega besök med inriktning på hur viner kan matchas med olika maträtter. Resan fortsätter vidare till Jabugo och besök på grisuppfödnings farm med Pata Negra grisarna. Nya medlemmar är också mycket välkomna på resan!


“Att dricka eller att inte dricka “ ser det ut som fördrags hållaren och provningsledaren Dan Olsson säger.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.