I Kina säger man att bra läkare förebygger, medans dåliga botar. Om det stämmer så är irisanalys någonting som är förbehållet bra läkare. Analysen är inte precis en behandlings-, utan en diagnosform som kan tala om ifall man har avvikelser från en optimal, sund kropp. På så sätt kan en vitamin- och mineralkur sättas ihop för att förebygga sjukdom. Alternativa behandlare forskade redan på 1600-talet kring irisanalysen, som många menar är nycken till en god hälsa. Även om behandlingen fortfarande anses alternativ ökar användandet och därmed erkännandet av den.

Lene Byrjalsen har i mer än 10 år studerat och arbetat med irisanalys – varav två år på den amerikanska västkusten vid Centret för Irisanalys. Endast med undantag för vistelsen i Amerika har hon sedan 1999 varit ansvarig för Anni’s Vitalshop i Nerja, där hon fortfarande idag arbetar med analysmetoden och erbjuder den till alla dem som är intresserade. Hon har själv inga tvivel om att irisanalysen fungerar.

”Jag är 100 % säker på att det fungerar”, säger Lene övertyg-ande, medan hon förbereder en irisanalys för mig, och fortsätter: ”Analysen kan visa specifikt var i kroppen det finns problem och hur du kan hantera dem med hjälp av naturens egna produkter. Därför slipper man biverkningar vid behandling”.

Första steget i analysen består av en närbild av mitt öga. Utifrån det kan Lene avläsa vad som rör sig i min kropp. Snabbt upptäcker hon den begynnande allergin som jag själv misstänkt att jag är på väg att utveckla. Analysen visar även att jag har låga nivåer av de enzymer som hjälper till att bryta ned maten jag äter. Ytterligare säger Lene att hon kan se att jag på något sätt är stressad. Den sistnämnda delen känner jag dock inte igen mig i.
Nästa del av processen är det så kallade vegatestet. Det är en maskin som med grund i irisanalysen kartlägger vilka mineraler och vitaminer jag behöver för att förebygga min allergi, min enzymbrist och min stress. Testet avslöjar att min kropp har behov av B- och D-vitaminer samt att naturliga växtenzymer skulle kunna hjälpa min bukspottkörtel med att bryta ned maten jag äter.

Analys och test tog sammanlagt drygt 20 minuter, och med mig ut från Anni’s Vitalshop hade jag alltså en diagnos och ett lösningsförslag.

Blir du nyfiken och vill göra en irisanalys och ett vegatest? Då kan du kontakta Anni’s Vitalshop för vidare information. Lene kommer att finnas på plats i butiken i Los Boliches var tredje vecka och vid andra tidpunkter finns hon i butiken i Nerja. Tel. 952 52 71 31 eller 952 66 70 87.

Av Andreas Müller

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.