Avosol innehåller avokado och soja – ett säkert medel mot artros

Avosol innehåller avokado och soja – ett säkert medel mot artros

Reumatism är inte en sjukdom, utan en grupp av 100 olika sjukdomar, som kan ge en lång rad olika symtom.

Den vanligaste reumatiska sjukdomen är artros. Den drabbar 50 % av alla människor över 40 år och alla över 60 år har artros i en eller flera leder i olika grad. Speciellt kvinnor
är drabbade. Artros är ett kroniskt tillstånd som karakteriseras av en obalans mellan hur komponenterna i lederna byggs upp och bryts ned. Samtidigt sker det förändringar av skelettet under brosket. Orsakerna kan vara slitage men även infektioner, ärftlighet, stelhet och begränsad rörlighet, som orsakar nedsatt funktion och handikapp. Vid långt skriden sjukdom visar röntgenundersökningar typiska tecken i form av bl.a. sänkt ledspalt (där ledvätskan ligger mellan två leder) och osteofyter (en osteofyt är en liten kalkutväxt på benhinnan). Dessa förändringar i lederna, som kan påvisas genom rötgen, orsakes av förändringar av ledbrosket.

Gikt kan medföra så stora förändringar i lederna att de måste ersättas med en protes. För de flesta patienter blir en operation lyckligtvis inte nödvändig – problemen kan oftast behandlas med andra metoder.

Vad är Avosol?
Avosol är en förhållandevis ny produkt i Skandinavien, som helt utan signifikanta biverkningar har visat sig kunna lindra problem med leder som orsakas av artros. Extrakten som Avosol innehåller kommer från avokado och soja som ingår i produkter som finns i t ex Frankrike, var det har använts mot artros under mer än 25 år.

Avosol verkar genom att avbalansera de nedbrytande och uppbyggande processerna i ledbrosket. Det är en helt naturlig substans som utvinns av de så kallade osåpade oljorna från avokado och sojabönor. Försåpning är ett tekniskt term som används för att beskriva vad det är som sker när man kokar en olja tillsammans med natriumhydroxid. En del av oljan blir inte såpa, så när man behandlar denna olja på detta sätt kallas den därför för den icke-försåpade delen.
Förhållandet mellan avokado och soja i Avosol är 1:2 (en del avokadoextrakt och två delar sojaextrakt). Med alla de speciella egenskaperna bör Avosol vara en värdefull produkt, både till att förebygga samt behandla artros. Utöver de många välgörande aktiva ämnena är Avosol en helt naturlig produkt som kan användas av alla som vill undvika syntetiska produkter eller läkemedel.
Doseringen är 300 mg en gång per dag (motsvarande 2 kapslar om dagen).

Forskning har visat att effekt nås redan efter två till åtta veckors användande samt att effekten kan vara i upp till två månader efter att man upphört med preparatet.

Kliniskt dokumenterat
I studier har avokado/soja visat sig stimulera uppbyggnaden av ny brosk samt samtidigt minska nedbrytningen av existerande brosk. De aktiva ämnena har även visat sig kunna bromsa utvecklingen av ytterligare brosknedbrytning, även vid svår ledgikt. Det gäller både för kollagenet, som är ansvarigt för ”skelettet” och de stora proteoglykanmolekyler som ger brosken sina stötdämpande och friktionsfria egenskaper.

Avosol kan köpas hos Vitamina i Centro Idea.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.