Nya skatteregler i Spanien
shutterstock 92569492
 
Den spanska regeringen har meddelat att de kommer att sätta igång en omfattande skattereform, vilken bland annat innefattar de första skattesänkningarna sedan Rajoy-regeringen kom till makten. Det handlar om de skattesänkningar som Partido Popular lovade redan inför valet år 2011. Först nu anser regeringen att det går att genomföra dessa skattesänkningar. Skatteministern Cristóbal Montoro är snabb att betona dessa skattereduktioner, men pratar inte så mycket om de skattehöjningar som reformen också innehåller. Kortfattat kan man säga att det handlar om att sänka och förenkla inkomstskatten IRPF och höja så kallade indirekta skatter, till exempel moms.
 
Inkomstskatten minskar i det att antalet skattesatser för den minskas till fem och även sänks över lag, till och med för de som tjänar mest och egenföretagare.
Skattehöjningarna, som det inte pratas så mycket om, kommer främst att drabba hyresvärdar, som med den nya reformen förlorar många av sina avdrag. Dessutom har en skatt redan införts på avgångsvederlag, vilket alltså drabbar de som sagts upp från sina jobb. En annan grupp som drabbas är de som pensionssparar, då dessa avdrag också begränsas.
De momshöjningar som sker i Spanien sker efter EU-direktiv, som säger att vårdprodukter som utrustning och mediciner fråntas en reducerad momssats och kommer att beläggas med vanlig moms. Dessutom kommer produkter som köps via Internet beläggas med moms i mottagarlandet.
 
Det är alltid svårt att förstå skattereformer och framförallt att se om man kommer att tjäna eller förlora på dem. Då är det skönt att vissa saker är desamma, såsom att det inte finns någon vinstskatt inom EU. Detta betyder att man till exempel kan spela på casino online eller på odds på Unibet och inte behöva betala någon vinstskatt. Detta är möjligt, eftersom Unibet och andra sajter har sin spellicens från Malta, som ligger inom EU. På detta sätt kan de utlova helt skattefria vinster.
Det är skönt att inte allt ändras på en gång!
Av Unibet

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.