Dacha – Lyx på Nordic Royal Club

Dacha - Lyx på Nordic Royal Club

dacha
 
Tycker du om lite av varje när det kommer till mat? Det kan vara både kött, fisk eller fågel, nationellt eller internationellt men det får inte kompromissas med kvaliteten och den kulinariska upplevelsen, då är Restaurante Dacha Garden platsen som du måste uppleva.
 
När jag besöker restaurangen får mina smaklökar helt enkelt kapitulera för ett ögonblick av njutning, och jag kan höra dem applådera för varje tugga jag tar av de härliga maträtterna.
 
Javier de Vicente öppnade Dacha Garden för 18 månader sedan. Här presenterar han ett internationellt kök som reflekterar alla de 30 år som han har varit i branschen. I jakten på den sublima matupplevelsen utforskar han nya möjligheter och utmanar ständigt sig själv. Javier de Vicente håller fast i att råvarorna är som de är. De blir inte sminkade eller omdanade utan istället hittar han de små detaljerna som behövs för att göra varje enkelt ingrediens till någonting alldeles speciellt.
Restaurangen Dacha Garden representerar på ett sätt det klassiska köket. Allt är hemlagat av de bästa råvarorna. Köttet är till exempel från Galicien och då korna i denna gröna del av landet går mer på grönbete får köttet mer smak. Och faciliteterna och det stora köket skulle inte ens Gordon Ramsey kunna peka ett finger emot. ”Följ med”, säger Javier, när han stolt visar upp köket. Därefter väljer vi att står vid disken intill det öppna köket, som är skinande rent.
 
Middagen avnjutes i sällskap av Frank Sinatra, Fats Waller, Ella Fitzgerald, Sammy Davis Jr., Doris Day och många fler. Ja, nu sitter de inte till bords med oss men tonerna från deras legendariska evergreens fyller lokalen och bidrar till att höja kvaliteten och upplevelsen av att vara gäst hos Restaurant Dacha Garden.
 
Vi börjar med Kir Royale, en liten aptitretare, som, Javier berättar för oss, inte är den samma dag ut och dag in. Istället försöker han alltid att hitta någonting nytt och annorlunda.
Sedan får vi husets hemlagade paté med sesamfrö, vackert presenterat och med en mjuk och härlig smak.
Därefter följer en langostinosallad med bär (blåbär, hallon och jordgubbar), körsbärstomater, olika sorters grön sallad, ruccola och en söt chilidressing.
Till maten serveras vi ett av de många goda vinerna från Dacha Gardens välsorterade vinkällare. Här finns inte någonting som heter husets vin men istället erbjuds viner till mycket rimliga priser och Javier, tack vare sin utbildning som sommelier, kan alltid rekommendera ett gott vin till maten. Vi njuter till fullo av en Verdejo D.O. Rueda från bodegan Condesa de Eylo. Detta vin fortsätter vi med till nästa rätt som är en mycket god och smakrik piggvar serverad på en bädd av färsk spenat med potatispuré och sauterade grönsaker med sesamolja.
 
Vinet byts nu ut mot ett rödvin; 100 procent tempranillo, Bodega Morozán, från Ribera del Duero.
Kötträtten blir i samma stund som den serveras till mig min Dacha-favorit. En oxfilé på en puré av avokado med pesto. Behöver jag säga att mina smaklökar jublar?
 
Man skulle kunna tro att magen skulle vara full och mättnadskänslan nått. Men icke. Det finns väl alltid plats till lite efterrätt – och det finns fortfarande lite rött vin kvar i flaskan, så vi beställer en läcker Brownie med vaniljglass. Och så tycker Javier att vi även ska prova Pavlovan, som fått sitt namn efter den ryska balettdansösen Anna Pavlova (31 januari 1881 i Sankt Petersburg, Ryssland – 23 januari 1931 i Haag, Holland). En dessert med maräng, grädde, röda bär och karamell serverat med ett tomtebloss.
 
Kan man förvänta sig en bättre avslutning på en perfekt kväll i sällskap med Javier de Vicente på Restaurante Dacha Garden?
Jo, det skulle väl i sådana fall vara en kaffe från den välsorterade kaffebaren.
 
Förutom a la carte finns det även bra menyer till både lunch och middag med ett spännande urval rätter.
Köket är öppet varje dag kl. 13.30–22.30 – tisdagar är det stängt.
Tel. 622 580 079 eller 952 88 33 31.
 
Du hittar Dacha Garden på Nordic Royal Club
Urb. Nueva Atalaya, Estepona
(ca 1 500 meter efter San Pedro-tunneln).
 
dacha-personer
 
Mariano Escalante och Javier de Vicente. Javier är utbildad sommelier och är autodidakt kock med mer än 30 års erfarenhet. Han har ägt en cervecería, en pub, diskotek m.m. och han har också varit kökschef på det legendariska hotellet Las Dunas i Estepona.
Restaurangen har fått namn efter hans dotter Dacha, vilket är ett ryskt flicknamn, och som även är ryssarnas namn för deras ”Stuga i fjällen”.
Av Mugge Fischer

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.