Restaurant Méson de Calahonda
restaurant-mesonCalahonda
 
Mat såsom mamma lagade den…
(eller som vi önskar att hon hade lagat den)
Mitt emellan Marbella och Fuengirola ligger Calahonda och där hittar du centret El Zoco som invigdes 1988. Sex år senare flyttade Méson de Calahonda in och där har restaurangen legat sedan dess. Enligt statistiken tyder allt på att det har gått bra för den för det är få restauranger som klarar av att hålla öppet i så många år här på Costa del Sol. Sker det finns det ofta en bra orsak till det. Hos Méson de Calahonda upptäcker gästarna det direkt de kliver in innanför dörrarna till restaurangen, för väggarna nästintill viskar ”Bienvenido”. Här är det supermysigt och rustikt, och man känner som om man är i en restaurang med stor själ och mycket historia. Bara en liten sidotanke; det är bra att det inte är jag som ska stå för städningen av alla de prylar som hjälper till att skapa den mysiga stämningen i Méson de Calahonda. När maten sedan lever upp till förväntningarna och det första intrycket på ett ställe som detta så är symbioseffekten total.
 
Vi hade bokat bord i förväg, någonting som är ett måste på denna populära restaurang och anlände med stor aptit och gott humör till att smaka ett urval rätter från menyn, som erbjuder många olika rätter. Méson de Calahonda är den bästa restaurangen i calahondaområdet med mat från medelhavsköket, vari det handlar om fisk, kött och vilt. De klassiska rätterna, som t ex gambas pil-pil, har alla fått en extra Méson-twist, men är fortfarande, liksom vinet och inredningen, autentiska utan krusiduller.
 
Överraskande smaker med goda viner
Måltiden börjar med en tapastallrik. Därefter serveras sauteras svamp och så de berömda gambas al pil-pil efterföljt av vitfisk. Vid denna tidpunkt var jag redan mätt men eftersom jag ju jobbade fick jag lov att oförtröttat fortsätta med ätandet. Och det fortsatte med ett läckert ankbröst, halskotletter samt oxfilé och kötträtterna avslutades med en gudomlig gulasch. Smakupplevelserna var överraskande och serverades med goda viner. När allting var uppätet och tallrikarna stod tomma tillät jag mig själv i alla fall att äta en efterrätt, och den var fantastisk – hemlagad chokladkaka, oj vad god den var!
 
Servicen var på topp och servitörerna Carla och Rafael tog sig tid till att förklara och berätta. Förutom autentiskt och typiskt kan flexibilitet sägas vara ett annat kännetecken, för Méson de Calahonda sätter ära i att anpassa sig efter gästen – du ber om det som du gärna vill ha och de gör sitt yttersta för att uppfylla dina önskningar.
 
Jag är inte speciellt lätt att imponera men Méson de Calahonda levde upp till mina förväntningar, både de jag hade innan jag kom dit och sedan de sinnesmässiga förväntningarna som jag fick när jag såg restaurangen och möttes av den ljuvliga doften av god mat.
 
Vinet i fokus
Ägaren Manolo har ett stort intresse för viner och det märks tydligt på den breda vinlistan där du kan hitta både nya och spännande viner. En gång i månaden håller Méson speciella vintillställningar då vinerna och menyn är anpassade till varandra på bästa sätt – ”maridaje” på spanska. Manolo vill gärna se att gästerna provar olika viner så varje dag står det ett nytt vin, till lägre pris, på bordet.
Hos Méson de Calahonda är du gäst och samtidigt är du medlem av familjen som har mer 20-års traditioner och matlagningskonst samlat under ett och samma tak.
 
Det kan varm rekommenderas.
 
Du hittar Méson de Calahonda i Centro Comercial El Zoco i Calahonda
Öppet: Måndag-lördag från kl. 18.00
Kom ihåg att boka bord på: 952 93 21 00 eller 654 53 31 80
Av Mugge Fischer. Foto Anthony Peyper

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.