Bodytalk – om vårstädning i kropp och sinne med en helt unik en dränagebehandling

Bodytalk - om vårstädning i kropp och sinne med en helt unik en dränagebehandling

Våren representerar den renaste, nyaste och finaste av alla de fyra årstiderna. Nya skott på träden, blomknoppar som brister, djurungar som föds, medan andra djur kommer ut ur deras vinterdvala och fäller deras päls. Gamla, uttjänade celler elimineras för att ge plats åt nya och friska celler. Hmm… Du kanske inte tycker att det känns just så i din kropp och sinne. För nej, det räcker inte med att tvätta fönster, packa undan vinterkläderna och köpa nya vårkläder. De gamla uttjänade cellerna, slaggämnen och patogener behöver nödvändigtvis inte försvinna oavsett hur mycket utrensande te du dricker, hur många detox-kurer du följer eller hur positivt du än tänker. Din fysiska och mentala kropp håller kvar dem och det gör den ofta på grund av en komplex mix av genetiska, miljöbestämda, känslomässiga och fysiologiska orsaker. Och dessa orsaker har styrt ditt BodyMind när cellerna skapades och bestämmer därmed över deras ”livsbana”, deras delningar, styrka, hälsa, medvetenhet m.m.

 
The Veltheim Method of Lymphatic Drainage (VMLD), BodyTalks egen, speciellt effektiva lymfdränage, kan som enskild behandling eller i kombination med en BodyTalk-session öppna upp för denna komplexa mix samt visa vilka vägar i cellkommunikationen som ska återetableras, om det behövs nya vägar, kanske en omväg till och med, om det är det bästa för just din BodyMind just vid den stunden. Kroppen vet alltid och konsten är att uppfatta dess budskap, så att vårstädningen kan ske med den lämpligaste hastigheten och i bästa ordning (t ex arbetar vi med några specifika organ, körtlar, fysiologiska system osv. innan vi också arbetar vidare med andra).

Lymfsystemet är avgörande för kroppens hälsa

Lymfsystemet samlar upp mellanrumsvätska, t ex blodprotein som säkerställer blodets optimala tjockhet (många blodförtunnande läkemedel kan undvikas…). Det skyddar kroppen mot sjukdom genom att producera lymfocyter och antikroppar, genom att förhindra sjukdomsframkallande organismer från att cirkulera i kroppen, hålla en hälsosam vätskebalans (i vilken näringsrik och syrerik vätska förs in i cellerna – och ut igen (med slaggprodukter) när den har gjort sitt arbete) och hjälper matsmältningen genom att absorbera fett och motverka infektioner. Och så tar det upp lipider (viktiga biologiska fettämnen) från tarmen och transporterar ut dem i blodomloppet.
 
Mellanrumsvätskan, som tas från blodbanan, blir lymfa först efter att den har tagits upp av lymfkärlen. Den består av 90 procent vatten och 10 procent upplösta ämnen som proteiner, cellrester, gaser, hormoner m.m. Via lymfkärlen leds mellanrumsvätskan sedan vidare genom lymfkörtlarna tillbaka till hjärtat där lymfan tas upp i blodbanan igen. Lymfkörtlar som finns i nästan hela kroppen (bland annat i hals, armhålor, bröst, buk och ljumske) producerar och lagrar vita blodkroppar, och är således en viktig del av immunförsvaret. Även B-celler, som tillverkas i benmärgen för att producera specifika antikroppar mot infektioner, når deras hela potential i lymfkörtlarna (och i mjälten).

Även om lymfsystemet handlar om kroppen har det ofta stor påverkan på sinnet, och vårstädningen sörjer för att få ordning på hjärnans ”hyllor” med stor effekt när det kommer till minne, koncentration, humör m.m.

Brist på rörelse i vätska kan leda till allt från celluliter till cancer

Om mellanrumsvätskan inte upptas av lymfkärlen ligger den i stället still, likt ”gölar” i kroppen. Det kan ge ödem och svullnad i t ex mage, ben och händer. Stillastående vatten är en perfekt grogrund för bakterier och det är just här som BodyTalks speciella lymfdränage kommer in i bilden. För att få kroppens vävnad att ta upp syret och det näringsrika blodet är det nödvändigt att först dränera lymfa fylld med cellrester och överskottsvätska.
 
Varje dag är det två till tre liter vätska som inte sugs tillbaka i det kardiovaskulära systemet, någonting som alltså lymfsystemet måste ta hand om. Och om systemet då inte fungerar optimalt ligger vätskan kvar i kroppens mellanrum och cellerna drunknar. De dör, precis som personen tillslut kommer att göra.

Boosta kroppen och sinnet med en vårstädning

VMLD är en säker, effektiv (energetisk) och skonsam (fysisk) BodyTalk-teknik som aktiverar lymfkärlens absorberingsförmåga så att överskottsvätskan kan dräneras ut ur kroppen. Immunförsvaret får en kick och tekniken är viktig för organens funktion, hormonnivåerna, allmänna kroppsenergier, cirkulationssystem, andningsorgan m.m. och tekniken betyder, kanske lite otippat, som regel mycket för klientens mentala balans. Detta då undertryckta känslor, aktiva minnen och fastlåsta övertygelser ofta ligger och skvalpar runt i kroppens mellanrumsvätskor och således stör både fysiken och humöret.
 
Känner du dig svullen, vårtrött eller har du svårt att bli av med en förkylning, bronkit eller influensa?
Vill du bli fysiskt och mentalt redo inför våren eller skämma bort dig själv med en härligt avslappnande behandling, som gör dig lätt, glad och full av energi, boka då en tid hos BodyTalk Torreblanca, tel. +34 607 62 91 06 – eller läs mer om BodyTalk på www.bodytalk-torreblanca.com.
 
Av Helle Espensen, auktoriserad BodyTalker – både människor och djur är välkomna.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.