La Liga har tappat rejält sedan Messi och Ronaldo lämnade

La Liga har tappat rejält sedan Messi och Ronaldo lämnade

ADVERTORIAL

Messi och Ronaldo, vilka spelare! Deras rivalitet har varit fotbollens stora snackis under de senaste 15 åren, och har varit de två överlägset mest dominerande spelarna i hela världen. Båda börjar tyvärr bli upp till åren, men har förhoppningsvis några år kvar att ge, tyvärr dock inte i La Liga.

När Ronaldo lämnade Real Madrid för Juventus 2018 var det många fans som blev oerhört besvikna. Vad ska nu hända med La Liga och Real Madrid? Är La Ligas dominerande era över? Kanske. När Messi sedan lämnade för PSG 2021 var det tydligt att La Ligas stora dragningskraft var över, åtminstone för tillfället.

La Liga är tråkigare sedan Ronaldo och Messi lämnade ligan

La Liga har varit en av de allra bästa ligorna under de senaste 10-20 åren. Real Madrid och Barcelona har haft en enorm rivalitet, och båda lagen har varit bättre än någonsin. Spelare som Messi, Suarez, Zlatan, Bale, Ronaldo och Ramos har spelat i ligan under en mindre eller längre tid, men nu börjar de bästa spelarna i ligan att leta sig vidare till andra platser i världen, alternativ pensionera sig.

Sedan Messi och Ronaldo lämnade för Italien och Frankrike har nivån sjunkit rejält, och dess popularitet har fått sig en rejäl törn. För bara 5 år sedan var varenda match som Barcelona och Real Madrid spelade en stor höjdpunkt, men numera är det endast de allra mest inbitna fansen som följer deras matcher.

Frågan är: är La Ligas tid som dominerande liga över? Kanske, men vi hoppas att den får ett uppsving under de kommande åren. Om de lyckas attrahera spelare som Mo Salah, Kylian MBappé eller Erling Haaland är sannolikheten hög för att ligan kan återgå till sina forna glans.

Just nu ser det dock mörkt ut. Ingen av dessa spelare ryktas vara på väg mot Barcelona, Real Madrid eller något annat lag i ligan, något som minst sagt är oroväckande för de som förespråkar ligan. Det är dock inte helt omöjligt, och saker och ting kan gå snabbt inom fotbollen.

Om du vill satsa på huruvida någon av de största stjärnorna ska spela i Barcelona, Real Madrid eller något annat lag i ligan under den kommande säsongen är så möjligt. Hos https://www.expekt.se/ kan du satsa på vilka spelare som har störst chans att gå till La Liga, tillsammans med massvis med andra odds.

Vad La Liga behöver för att ta sig tillbaka till sina forna glansdagar

Det finns mycket som La Liga skulle kunna förändra för att undvika att de faller ännu längre ner i hålet. Den allra största punkten är att försöka värva några av världens mest lovande spelare, t.ex. Kylian MBappé, Trent Alexander-Arnold eller Erling Haaland, helst ett flertal av dem. Men för att göra de måste de först se till att ligan inte faller längre ner i skiten. De måste även kämpa hårt för att behålla sina nuvarande stjärnspelare.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.