The Hip Tee – Spansk succé i krisen

Street style och urban fashion är ord som idag används flitigt och dessa kännetecknas av citycool personlighet inom modevärldens trender. Ett företag som har tagit fasta på detta är The Hip Tee. Hos The Hip Tee finner du design som inspirerats av just storstädernas liv och rörelser och som passar utmärkt för den urbana, trendiga stilen.

Vilka är The Hip Tee?
Bakom märket, som grundades 2009, står Claudia Hernández och Claudia Fabra, två entreprenörer som under hela sitt yrkesliv varit involverade inom modeindustrin. De två goda vännerna ville skapa ett helt nytt koncept av t-shirts på marknaden. Hemma i sitt kök blandade de färger av naturliga pigment hämtade från Indien. T-shirtsen färgades i badkaret och torkades i den spanska solen. Med vänners uppmuntran tog de idén till högre höjder och lanserade snart sin första kollektion som gjorde stor succé. Båda jobbar fortfarande kvar i företaget som ledare och kreativa designers.

Vad är stilen?
The Hip Tees design kännetecknas starkt av vintage – dvs. av tiden mellan 1920 till 1980-talet. Detta ger The Hip Tee en genomgående retrokänsla och då varje plagg skapas i en manuell process är det unikt och skiljer sig ur mängden. The Hip Tee är noga med att hålla etiskt- och miljömässigt hög standard och undviker farliga processer i framställandet av sina kläder. Dessutom består kläder till 100 % av bomull, noga utvald för att få den rätta känslan av den där gamla favorittröjan.
Förutom den inom modevärlden kallade streetstyle och urban fashion looken är stilen hos The Hip Tee feminin, och samtidigt lite rebellisk, och detta tillsammans skapar den unika och egna stilen.
The Hip Tees stil passar alla, både under sköna hemmakvällar liksom under kavajen på kontoret och en sak är säker; The Hip Tee är en spansk framgångssaga i dessa krisdrabbade tider och de fortsätter att vinna mark, både i Spanien och utomlands med sin stilsäkra look kryddad med traditionella inslag.
Årets vår- och sommarkollektion inspireras av ren luft, varm sand, saltvatten och ett bra pool party, ja allt som definierar en cool sommar.

The Hip Tee hos driven svenska på Costa del Sol
Gunnel Bergman, grundaren av det populära träskomärket Gunnel’s Zuecos och kvinnan bakom modebutikerna Gunnel’s Fashion öppnade sin första butik i Polígono Industrial San Pedro Alcántara. Under drygt två år har nu kunder från hela kusten vallfärdat dit för träskor och kläder, noga utvalda av Gunnel själv ur kollektioner från kända märken som ligger rätt i tiden. Här hittas även den oerhört populära och kompletta The Hip Tee kollektionen – vintage T-shirts i enkla modeller med olika tryck, som nu till sommaren utgör en verklig färgboom. Nu kantas även utbudet med hennes egna, nya klädesmärke Gunnel’s Fashion, vilket hon introducerade i vintras med ponchos i 100 % cashmere i ett 30-tal färger och som passar alla.
Från butiken i San Pedro sköter hon även, med stor framgång, försäljningen av Gunnel’s Zuecos, både som grossist till agenter i olika delar av världen, i Spanien bl.a. El Corte Inglés samt till privatpersoner via Internetbutik.
Som ett naturligt steg för att möta efterfrågan har Gunnel Bergman nu utökat sin verksamhet med ytterligare en butik i det allt mer populära området Aloha Gardens i Nueva Andalucía och succén fortsätter.

Gunnel’s Fashion Aloha Gardens
Välkommen in till denna nyöppnade fashionabla butik. Här möts du av ljusa pasteller och mjuk kvinnlighet. Inredningen är smakfull i vitoljat återvunnet trä vilket tillsammans med ljuset från de stora fönstren skapar en känsla som närmast går att beskriva som lantligt chickt. Butiken är som en ljum Medelhavsbris i bästa franska boutiquestil och pricken över i:t i det mycket populära området Aloha Gardens, med bykänsla och vägar kantade av prunkande grönska, ett stenkast från Puerto Banús, Spaniens egna Saint Tropez.
Här kommer Gunnels romantiska sida fram och det är lätt att inspireras och skapa sin egen drömlika stil. Som en extra nyhet, i linje med butikens romantiska känsla, hittas här även vackra underkläder. Stilen är helt rätt i vårens och sommarens klädestrender och passar utmärkt till den varma årstidens roliga och lättsamma fester och ljumma cocktailpartyn, liksom till långa lata semesterdagar och avslappning på stranden.
Avda. del Prado 1-2 (mellan Living Room och Nellie’s), Aloha Gardens, Nueva Andalucía. Tel. 952 92 98 47

Gunnel’s Fashion San Pedro
I bästa New York-manér kliver du här rakt in i en butik vars like inte finns på kusten och som närmast går att beskriva som industricool. Med högt i tak, metallampor, stora speglar, betonggolv och inredning i gråa toner, kantad med svarta väggar, har Gunnel skapat en miljö som lämnar utrymme för shopping i bästa urban chicmanér. Butiken som ligger mitt i San Pedro Alcántaras industriområde leder tankarna till storstadens Meat Packing District.
Det här är en förnimmelse av metropolen, utan stress. En betongbardisk inbjuder till ett avslappnat glas vin eller en kopp te medan storstadens attribut uttrycks i omgivningen med trendriktiga kläder, skor, väskor och accessoarer. Här finns allt som behövs för den fulländade outfiten, från topp till tå, inspirerat av storstadspulsen, partyt på takterrassen och middagen på tumanhand ackompanjerat av miljontals glimmande ljus i sommarnatten.

C/ Dublin 21, Pol. Ind. San Pedro Alcántara. Tel. 952 78 56 02

Av Sara Laine / Foto Sara Laine, Mugge Fischer & The Hip Tee

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.