Att investera smart i turistbranschen

Att investera smart i turistbranschen

ADVERTORIAL

Dela

Reseindustrin, oavsett om de är affärs- eller nöjesrelaterade, har pressats nära sin bristningsgräns under det senaste året. Men det verkar som att saker och ting håller på att förändras. Resandet börjar återgå till det normala, människor är villiga att bo på hotell igen, folksamlingar är inte längre någonting att vara lika rädd för längre och människor kan mer eller mindre börja mingla som vanligt igen.

Detta kommer med största sannolikhet att ge reseaktier ett rejält uppsving. Många företag har redan gjort stora vinster i allmänhetens väntan på detta, medan andra väntar på att siffrorna ska återspegla den förväntade tillväxten. En sak är dock säker: det är ett ypperligt tillfälle för privatpersoner att lära sig om att köpa aktier. Det är lättare än någonsin för gemene man att investera och det är någonting som alla bör ta vara på!

Turistverksamhet på nätet

Om man ser på det rent tekniskt, är Expedia definitivt en av de bästa valen när det kommer till denna sektor. Aktien är definitivt på väg att bryta sig ut ur en svårare period, vilket gör det till ett potentiellt gynnsamt investeringstillfälle.

Ett annat företag i denna sektor att hålla ögat på är Booking Holdings. Detta är företaget som driver priceline.com och andra mycket populära internationella resesajter. Om man återigen ser på det tekniskt, har Booking Holdings ungefär samma mönster som Expedia. Två andra nämnvärda företag är Sabre Corp och Travelzoo. Om du är intresserad av turistsektorn är dessa företag en bra utgångspunkt för din egen efterforskning.

Hotell

Hotellaktier verkar också genomgå ett potentiellt historiskt uppsving, men investerarna har varit defintivit varit vaksamma när det kommer till denna sektor. Nästan inga av de största varumärkena har nått sina toppnivåer, men det finns ändå några företag som kommer nära.

Choice Hotels halverade ju sin aktie på grund av COVID-19, men har sedan november förra året lyckats klättra tillbaka till en ganska stabil nivå. Sedan har vi InterContinental Hotels Group som också är på väg uppåt. Nämnvärt är också företaget Hilton Worldwide Holdings som verkar återhämta sig sakta men säkert.

Flygindustrin

Tyvärr finns det inte många bra nyheter inom denna sektor. Det för närvarande bästa flygbolaget är antagligen JetBlue, men även denna aktie har gått förhållandevist dåligt sedan pandemin påbörjades. Pandemin har inneburit stora nedskärningar i flygindustrin och experter förväntar sig att det kommer ta många år innan den helt återhämtat sig.

Företag som Norwegian Airlines har fått dra ned på verksamheten så pass mycket att man förväntar sig konkurs. Eftersom pandemin fortfarande pågår och vi nu verkar gå in i en ny fas av mutationer (deltavarianten) kommer flygindustrin antagligen inte återhämta sig under 2021. Även om det globala vaccinationsåtagandet går förhållandevist bra, kommer fortsatt social isolering innebära negativa konsekvenser för en flygindustri som redan är nere på sina knän.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.