Hur kommer Covid-19 ändra vårt sätt att resa?

Hur kommer Covid-19 ändra vårt sätt att resa?

Betala extra för hygien

Personer med bakteriefobi kommer kunna få möjlighet till att betala extra för en premiumkabin, där standarden på städning är högre, med mer frekvent städning och sanering. Luftfiltren kommer att vara de samma för alla ombord, eftersom ventilationen är den primära källan för att förhindra sjukdomar. 

Ökat tågresande

För att slippa långa kökontroller och dyrare flygresor kommer människor i stället föredra att kliva på ett tåg. Att resa med tåg har sina fördelar; de är mindre trånga, har fönster som kan öppnas och är även mycket mer miljövänliga. 

Allt fler sura miner när du är sjuk

Med hur den nuvarande situationen ser ut så är världen övertygad om att social distansering är viktigt och att det är oacceptabelt att resa förkyld eller med några sjukdomssymtom. Det finns en stor chans att du får sura miner från alla håll om du hostar eller nyser på en flygplats eller på ett flygplan.  

Ökat krav på sanitet och hygien 

Om du innan coronavirusutbrottet inte har varit personen som ständigt tvättar händerna så är det en stor chans att du kommer att vara det framöver. Det mest effektiva sättet för att hindra smittspridning är att tvätta händerna och hålla avstånd. När det kommer till att skapa ett tryggt hotell så är nyckeln till framgång ett ökat krav på städning en självklarhet. Att skapa förtroende bland gästerna är att garantera ett rent och säkert hotell med regelbunden desinficering av alla ytor och utrymmen. 

Reseförsäkringar kommer att behöva ändras

När det kommer till att boka biljetter kan de flesta av oss strunta i att tillägga extra bagage, platsval eller biluthyrning. Men ett tillägg som vi sällan hoppar över är det som försäkrar vår flygning. Den här försäkringen täcker inte dig för många saker, inte heller utbrott av en pandemi. Inom en snar framtid kommer flygbolag eller försäkringsbolag att behöva ändra sina försäkringar så att de anpassas till vår nya verklighet. 

Nya resvanor

Världen förändras i takt med coronapandemin och det gör även vårt sätt att värdera resor. Förhoppningsvis har krisen väckt tankar bland oss alla och vi kommer att behöva övertygas om att det är säkert att resa och se förändringar som gör resandet säkrare. Flera av oss kommer därför välja att hemestra, som kan vara är minst lika givande som den där långresan till andra sidan kontinenten. Fördelen med att välja inrikesresor bidrar till ett minskat koldioxidutsläpp och det stöttar den inhemska marknaden. 

Du kommer att behöva mer än ett pass

Vissa länder kommer att testa dig vid inresa, speciellt om du kommer från ett ställe med utbrott. Ditt inträde kommer att nekas om du inte har intyg på att du har antingen återhämtat dig efter en infektion eller att du har vaccinerats. På kort sikt kan resor komma att definieras mer efter syfte; ett tydligt exempel kan vara affärsresor som kommer behöva valideras som ekonomisk verksamhet, och endast ett fåtal anställda får resa. Vissa länder kommer med stor sannolikhet öppna sina gränser när det är säkert för resenärer att resa, men detta kan innebära tillfälliga visum och flera dokument som du bör ta med dig när du reser. 


Källor:

thepointsguy.com

travelperk.com

wsj.com

reformtravel.se

Av Gabriella Elkhouri

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.