Så förbättrar poker dina kognitiva färdigheter

Så förbättrar poker dina kognitiva färdigheter

Vissa ser poker som blott ett ansvarslöst hasardspel. De tror att varje deltagare blint hoppas på att få vad de behöver för att vinna, helt utan strategi eller taktik. Detta är utdaterat och felaktigt tänkande. Genom att lära sig oddsen bakom varje hand, samt skickligt kunna läsa sina motståndare, går det faktiskt att få ett övertag i spelet. Känslomässig intelligens och välutvecklade kognitiva färdigheter är saker som konstant utvecklas när du spelar, eftersom spelet kräver mycket fokus och under långa perioder.


Poker förbättrar koncentrationen

Den kanske absolut vanligaste kognitiva färdigheten man brukar höra att poker hjälper till att bygga, är nog koncentration. Pokerspelare är tvungna att koncentrera sig ordentlig för att vinna en hand, och denna koncentrationsförmåga går sedan ut över det vardagliga livet. Man skulle därmed kunna säga att poker är ett verktyg för att förbättra vissa prestationskognitiva färdigheter hos dig som person. 

Att spela poker är en kognitiv aktivitet. Det är som en sorts styrketräning för hjärnan, och ändrar nervkopplingarna för att bli bättre på de färdigheter som poker kräver av sina spelare. Man brukar säga att poker ökar bredden av din koncentrationsförmåga, då det är så många saker du måste hålla reda på i hyffsad detalj. Du måste veta motståndarens hand och dennes humör, du måste hålla reda på alla bets och på hur din hand matchar bordet, osv.

Poker gör dig till en bättre egenföretagare

Det är inte så stor skillnad mellan att spela ett runda poker med höga insatser och vara egenföretagare. Båda aktiviteter kräver en betydande riskbedömningsförmåga och en utmärkt förmåga att kunna analysera din motståndare. Att kontrollera sina känslor i pressade situationer är verkligen någonting som båda kräver. Allt som krävs är ett enda misstag för att allt du satsat på ska försvinna.

Då vill man ju nästan fråga sig, är entreprenörer bättre på att spela poker? Vissa säger ja, andra säger nej. Majoriteten av stora företagsägare påstår att poker hjälpt dem bli bättre på sitt jobb, och utvecklat deras förmåga som entreprenörer. Poker gör det möjligt för dessa affärsägare att träna sina kognitiva färdigheter, och därav bli bättre på att fatta beslut i pressade situationer där det inte alltid finns mycket tid att tänka efter. Det hjälper dem också att fatta korrekta beslut när inte all information finns tillgänglig, någonting som man hela tiden måste göra i poker.

Poker motverkar demens

En av de absolut bästa tecknen på pokers effektivitet när det kommer till att förbättra en persons kognitiva färdigheter är när det kommer till neurodegenerativa sjukdomar som innebär någon form av demens. Forskning visar att folk som spelar poker och liknande spel har en betydligt lägre risk att falla offer för en rad olika neurodegenerativa och demensrelaterade sjukdomar. Poker och liknande spel uppmuntrar äldre att använda hjärnan på ett mer aktivt sätt, vilket innebär att det inre livet hela tidens hålls igång. 

Poker är verkligen ett hjärnspel som tillåter sina spelare att tänka istället för att bara förlita sig på att slumpen ska spela åt dem. Man ska dock vara försiktig. I många fall kan lockelsen vara så stor till spelet att en hobby omvandlas till ett beroende som negativt påverkar andra delar av ens liv. Att spela spelet i moderation och för ett uttryckt syfte är alltid bäst.

Slutsats

Poker är ett spel som hjälper människor utveckla sina kognitiva färdigheter. Det hjälper spelare att lära känna sig själva och inte minst ha roligt. Det finns många liknande spel som också hjälper dig att bli kvicktänktare och mer alert rent mentalt, men poker är onekligen ett av de bästa för att åstadkomma detta!

Advertorial

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.