Skandinaviskt kvalitetsbygge med en spansk touch

Skandinaviskt kvalitetsbygge med en spansk touch

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Medelhavet verkar vara oändligt. Bukten vid grannstaden Fuengirola ligger vackert som ett vykort ett par kilometer bort, och den här klara höstdagen skymtas Marockos berg i fjärran, och den 180graders vida vyn störs bara av en palmkrona som rasslar lätt i brisen.
Vi har besökt Retamar Santa Matilde, som ligger vid det buddistiska templet i Benalmádena. Det är ett luxuöst bostadsprojekt med 22 villor som uppförs av en dansk firma där man har prioriterat kvalitet framför allt.

 

Läget var den avgörande faktorn för Lars Bach, som under 2008 öppnade de första showrooms i Retamar Santa Matilde. Han har stått bakom flera luxuösa bostadsprojekt. Då beslutet om att också uppföra bostäder i Sydeuropa var taget, tittade han först på byggtomter vid bland annat Nice och Cannes, men valet föll på Málaga och närmare bestämt Benalmádena.
"Av alla de byggtomter vi såg på, har den här det bästa läget. Från Benalmádena är det en fantastisk utsikt. Málaga stad är intressant, här finns ett stort kulturellt utbud och fantastiska restauranger. Kapaciteten på flygplatsen utökas och på en kvart är man ute på landet. Man kan sitta på terrassen och njuta av utsikten, som också var en av de avgörande faktorerna”, berättar Lars Bach.
Och allt är inom räckhåll. Det är bara fem minuters bilväg från villaområdet, till både Benalmádena Costa, Fuengirola och Mijas, samt många av områdets stränder och bara några minuters promenad till Benalmádena Pueblo. Trots turismen och byggboomen i området framstår byn fortfarande som en traditionella, vit andalusisk by.

Hög kvalitet och oändliga pooler
Villorna ligger vid bergssluttningen och husens tre våningar smälter in i området på ett naturligt sätt, liksom havet nästan verkar vara en naturlig förlängning av villornas individuella och oändliga pooler.
Byggmästaren har på ett förnämt vis kombinerat nordisk byggnadsstil – rena, minimalistiska linjer – med traditionella, spanska komponenter.
"Många nordeuropéer köper bostad här i området eftersom de har en förkärlek för Spanien. Så vi valde att bygga moderna villor med spansk touch – man ska märka att man är i Spanien. De spanska detaljerna gäller t.ex. yttermuren som är vitmålad och taken som är lagda med traditionella tegelpannor”, säger Lars Bach.
Dock har de stora panorama fönstren inga galler som annars är normen på spanska hus.
"Med den här utsikten skulle det vara trist att ha galler för golv- och takfönstren så istället har alla villorna säkerhetsfönster. För övrigt är säkerheten något vi har prioriterat. Villorna ligger i en stängd urbanisation, med portvakt och med av marknadens bästa säkerhetssystem”, fortsätter han.


Inga kompromisser
Man har inte kompromissat på vad som gäller kvaliteten. Bara de bästa byggmaterialen har använts och inredningen är genomförd till minsta detalj. Rummen är stora och ljusa, köket är öppet samt även i badrummen är det lyxigt.
"Alla badkar är tillräckligt stora så att två kan bada ihop och det finns två tvättställ så man också kan borsta tänderna samtidigt”, säger Lars Bach, medan han visar oss detaljer som en vinkällare, cigarrum samt ett rum vilket kan användas till träningsrum eller kontor. Varje villa har dessutom ett ljusschakt som ger ett fantastisk ljus, en hiss och utöver egen pool finns det också en härlig trädgård och parkering med plats för två bilar.
"Mina affärspartners beskyller mig alltid för att använda för mycket pengar, men jag gillar att lämna en produkt som är väl genomförd utan några kompromisser med kvalitén”, säger Lars Bach, som inte är nervös för att det inte finns en marknad för den här typen av kvalitetsbostäder.
"Vi har redan sålt flera villor till svenskar och danskar och jag räknar med att sälja tre till, innan jul. För övrigt också till svenska köpare."

Delbostäder och utökande
Lars Bach säljer nu några av husen som "delbostäder", varmed man köper ett hus tillsammans med familjen eller vänner.
"Många använder bara sin bostad 10-12 veckor om året och på så sätt kan de i stället för att ha en vanlig lägenhet, vara delägare i och bo i en av kustens finaste villor. Vi har precis nyligen börjat lansera konceptet och det finns redan ett stort intresse”, förklarar Lars, som också planerar att utöka Retamar Santa Matilde.
Han är därför på jakt efter ytterligare tomtområden i närheten för att bygga parhus på 160 m² och radhus på 120 m².
"Vi har något för alla plånböcker och temperament”, säger Lars Bach och uppmanar alla att titta förbi Retamar Santa Matilde.
"Husen ska ses. Det är dessutom lätt att hitta oss. Man ska bara köra mot Benalmádena Pueblo och från det buddistiska templet är det skyltat till Retamar Santa Matilde."

Kort om Retamar Santa Matilde
22 villor
292 till 330 m²
3 – 5 sovrum
180 graders utsikt från alla villorna
5 minuters bilresa från Benalmádena Costa, Fuengirola och Mijas
Några minuters promenad till Benalmádena Pueblo
Läs mer på www.retamarsantamatilde.com

Lars Bach:
"Vi har redan sålt flera villor till svenskar och danskar och jag räknar med att sälja tre till innan jul. För övrigt också till svenska köpare."

"Mina affärspartners beskyller mig alltid för att använda för mycket pengar, men jag gillar att lämna en produkt som är väl genomförd utan några kompromisser med kvalitén."
 

Av Jette Christiansen

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kanske gillar du även

Sök på En Sueco