Gazpacho
Några vill ha den tjock, andra tycker bättre om den tunnare. Många vill ha den med massor av vitlök och bara lite bröd, medan en del föredrar den helt utan vitlök. Det finns lika många varianter av gazpacho som hushåll och matställen i Andalusien.
Ferrán Adria serverar hummergazpacho, Dani García en gazpacho med körsbär, färsk ost och ansjovis och Heston Blummenthal tillreder den med rödkålssaft och is med senap. Frågan är väl om man fortfarande kan kalla dessa soppor för gazpacho så vi presenterar här den klassiska samt en enkel variant med vattenmelon.

Andalusisk gazpacho
1 ½ kg skalade, solmogna tomater
1 liten lök
2 eller 3 vitlöksklyftor
½ dagsgammalt bröd (baguette)
2 matskedar olivolja
1 matsked vinättika
½ gurka
1 röd eller grön paprika
1 ½ l kallt vatten
Knivsudd salt

Melon-gazpacho
Använd samma ingredienser som i den traditionella gazpachon men, byt ut tomaten mot köttet av en kvarts vatten-melon, som ger soppan en
mildare och sötare smak.
Grönsakerna rengörs och allt rörs/hackas ihop under ett par minuter. Äts kall, eventuellt med några istärningar och lite finhackad gurka, paprika, persilja och bröd.
Båda recepten är för fyra personer.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.