Veras Veranda – Släta bullar
Jag står inte i köket jättelänge varje gång det ska bakas eller annat, det finns ju mycket mer man också gärna vill göra. Men när det är dags för mjuka, luftiga och goda bullar – så bakar jag dem gärna!
Detta recept har jag arbetat med en del, för det finns ingenting värre än att vänta länge på att degen ska jäsa när det ska bakas bullar till fest – det kan ju också vara så att man plötsligt får lust att baka goda bullar en eftermiddag lagom till när barnen kommer hem från skolan.
Receptet här är mycket enkelt och kräver ingen jäsning, förutom den tid det tar medan man väntar på att ugnen blir varm. Därför bakar jag dem också gärna till frukost – det tar nämligen lika lång tid att baka dem som det tar att förbereda annan frukost.
När degen är knådad, bullarna rullade och ligger på plåten så sätter jag på ugnen och tar mig ett bad… Sedan ska bullarna bara gräddas medan kaffet bryggs och tevattnet kokar. Lätt som en plätt!

Släta bullar

Ingredienser:
1/2 dl ljummet vatten
40 g smält smör
3 dl ljummen mjölk
50 g jäst
3 msk strösocker
1 nypa salt
ca 7 dl mjöl – men degen ska vara så att den är smidig och inte längre klibbar.
 
Så gör du:
Blanda vatten, mjölk, smör, socker, salt och jäst i en skål. Tillsätt sedan mjölet – lite i taget. När degen känns perfekt (smidig och slät utan att klibba) rullar du lagom stora runda, släta bullar av den.
Lägg bullarna på en plåt, sätt ugnen på 200 grader och låt bullarna jäsa medan ugnen blir varm.
Grädda sedan bullarna i ca 8-10 minuter.
Av Natalina Atlanta Bramsted

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.