Det afrikanska stjärnnamnet har lämnat Al-Shabab i Saudiarabien och återvänt till Málaga

De träffades i Marbella – som ju är ett mecka för fotbollsläger för lag från Sydamerika, Asien, Ryssland och Europa. Uppladdning och träningsmatcher på bra fotbollsplaner i ett behagligt klimat och fina hotell är det som lockar.

32-åriga Alfred N’Diaye – 190 cm lång, afrikanskt blod och en släntrande gång – och Manolo Gaspar – liten och fyrkantig, rakad med tatueringar. Förstnämnda har spelat i fotbollsklubben Al-Shabab i miljonstaden Riyadh i Saudiarabien och Gaspar är en ihärdig och ambitiös sportchef i den turbulenta fotbollsklubben Málaga Club de Fútbol.

N’Diaye, som är en internationell nomad med 15 olika klubbar på 10 år, är redo att lämna Saudiarabien ihop med sin familj för att flytta tillbaka till Europa, där detta afrikanska stjärnnamn lämnade Málaga CF under säsongen 2018-2019 – den första säsongen i division 2 efter den ynkliga nedflyttningen från La Liga.

Manolo har haft kapital att teckna kontrakt tack vare fler transferfria spelare strax innan transferfönstret stängdes. De kom överens om att N’Diaye, med 27 landskamper för Senegal samt klubbar i Turkiet, England och Spanien på CV:t, ska förstärka Málaga CF säsongen 2022-2023 tillsammans med två andra som tagits in i sista minuten, nämligen Pablo Hervias från Valladolid och Fran Villabla från Sporting Gijon.

Alla tre presenterades den 2 september. Med dessa är det nu tolv nya namn i Málaga CF – ett lag med 21 kontrakterade spelare.

N’Diaye fick nummer 18, Villalba nummer 21 och Hervias nummer 14

Det bästa för familjen

”Manolo övertalade mig att återvända till Málaga CF. Han berättade om förbättringarna och klubbens nya projekt. Jag hade fått andra erbjudanden och pratade med min familj och möjligheterna. De tyckte om tanken på Málaga, de tyckte om Málaga senast vi var här. Málaga CF är också det bästa för mig med den familjära stämningen i klubben”, säger N’Diaye.

N’Diaye är känd för att jobba hårt och ha en dirigerande roll på mittplanen – en sådan som tränaren Guede har efterlyst. Säsongen 2018-2019 var han med och spelade fram Málaga CF till en tredjeplats i division 2 och därmed play off-match till La Liga. Här förlorades det mot Deportivo La Coruna, som senare åkte ned i division 3.

Nu ser situationen återigen osäker ut för klubben efter en förvånansvärt dålig säsongsstart.

Nu på ny Málaga-spelare i en match på Estadio La Rosaleda, här mot Albacete

Alla är borta

Málaga CF:s sportchef 2018-2019, då Estadio La Rosaleda nästan var helt utsålt, var den före detta Atlético Madrid-spelaren José Luis Pérez Caminero med oräkneliga landskamper i ryggsäcken. Han fick senare sparken av klubbens ägare Al-Thani och resten av Málagalaget från den säsongen är också borta – fler än 100 spelare har passerat klubbens system de senaste åren.

Den marockanska målvakten Munir spelar nu för Hatayspor i Turkiet, Ricca från Uruguay för Leuven i Belgien, Juankar för Panathinaikos i Grekland, Reccio för Apollon på Cypern, Kone från Elfenbenskusten för KAS Eupen i Belgien, Pau Torres för Villarreal och är nu med i landslaget, Keidi Bare för Espanyol, Juanpi från Venezuela har återvänt till Carcasas, Ontiveros är nu i Villareal, Erik Moran i Ponferradina, skotten Jack Harper i Getafe är utlånad till Hercules, argentinaren Blanco Letschulk i Eibar och Adrian i Fuenlabrada medan Lomban har slutat.

Tränare var Juan Munoz och Victor del Amo – bägge har fått sparken.

Så nu är det helt nya lagkamrater för Alfred N’Diaye.

Som denna fotbollsnomad är van vid!


Advokat Muñoz har vänt underskottet på 14 miljoner till ett överskott på 10 miljoner.

10 miljoner euro i Málaga CF:s kassa

Efter 2,5 års hårt återhämtningsarbete har den juridiska administratören i Málaga CF, advokat José María Muñoz, fått ordning på ekonomin. Tack vare det har han kunnat rapportera till domare Ruiz González i Málagas domstol att överskottet i klubben nu uppgår till 10 miljoner euro.

När José María Muñoz efter domstolsbeslut tog över administrationen i klubben var Málaga CF konkurshotat med ett minus på 14 miljoner euro!

De nu positiva siffrorna beror inte minst på att de nya spelarna som tillkommit klubben denna säsong varit transferfria i de klubbar som de kommit från. Bra arbetat av sportchefen Manolo Gaspar.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.