Svenske Skolan – Från simhall til aula

Svenske Skolan - Från simhall til aula

Svenska Skolan firar sitt 40-års jubileum genom att bygga om en utdömd simhall till aula och samlingssal.

Skolan flyttade 2007 till de nuvarande lokalerna på Avenida Acapulco i Los Boliches.
I skolans byggnad fanns en gammal inomhusbassäng som var utdömd sedan många år tillbaka. Skolans i särklass största ”rum” användes som ett förråd samtidigt som skolan saknade en lokal med fast scen och möjlighet att samla alla elever och personalen dvs ca 200 personer.

Skolan var också i behov av en lokal som stödjer en fortsatt utveckling av den estetiska verksamheten såsom konstutställningar, körsång, musik, rytmik, teater, föreläsningar och inte minst dans. Ambitionen är att i framtiden arbeta med grupper bestående av svenska och spanska barn, ungdomar och vuxna.

Ombyggnadsarbetet kom igång i mitten på december och ett trägolv lades över hela rummet och över den gamla bassängen. Salen utrustas med en modern ljud-, ljus- och filmanläggning. Ett antal sponsorer hörsammade skolans kampanj för att finansiera ombyggnaden och tack vare detta stöd kan skolan ro projektet i hamn.
Redan den 24 mars är det smygpremiär då skådespelaren Peter Kleinwichs gästar skolan med sin kritikerrosade teaterföreställning ”Judas Testamente”. Alla teaterintresserade är välkomna att köpa biljetter.

Till den 16 april planeras en stor invignings- och jubileumsfest. Då ABBA också firar sitt 40-årsjubileum som popgrupp kommer programmet att innehålla sång, musik, kör och dans med ABBAS musik som tema.

Allt är visserligen inte på plats ännu men efter sportlovet togs salen i bruk och nu pågår ett intensivt repetitionsarbete med eleverna och intrimning av den tekniska utrustningen. Tack vare den här salen har skolan fått helt nya utvecklingsmöjligheter för att möta framtiden. I år har skolan också fått en helt ny hemsida och bytt logotypen.

Till sist: Till aulan söker vi en flygel. Hör gärna av er till oss om ni råkar ha en flygel till salu!

Av rektor Didier Degols

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.