SVENSKA SKOLAN marbella – En företagsam skola

SVENSKA SKOLAN marbella - En företagsam skola

I den kommande läroplanen som träder i kraft i höst ligger stort fokus på entreprenörskap. Allt för att eleverna skall få mer utrymme för sin egen kreativitet och möjlighet att utveckla sin företagsamhet. Vi arbetar redan nu med detta genom en mängd projekt och temaarbeten.
där vi sätter eleven i centrum. Det är en av fördelarna med en liten skola att man med sådan lätthet kan arbeta åldersintegrerat och engagera en hel skola för att nå samma mål genom olika projekt.
För tillfället håller alla barnen på att planera Svenska skolans dag. Under denna dag kommer de att vara ansvariga för dekorering, utställningar och aktiviteter för alla besökande. Ett perfekt tillfälle att testa sin företagsamhet samtidigt som man får låta sin kreativitet flöda. En av utställningarna blir självklart vår ”Munkonst” som skapades under vårt uppskattade och mycket lärorika tema om ”allas olika förutsättningar”.
Samtidigt som planeringen för öppet hus dagen pågår arbetas det för fullt med skolans insamling till Anbad och Triple A. Två organisa-tioner som vi valt att stödja och som sliter otroligt hårt för att ge Marbellas herrelösa hundar och katter ett bättre liv. Ingen gick oberörd från skolan efter att Susanna, grundare till Anbad, varit på skolan för att berätta om deras verksamhet och om vissa djurs fruktansvärda öde. De öden som de dagligen kämpar för att förbättra. Då detta trycks har eleverna hunnit med ett besök på Triple A för att få ännu större förståelse och inblick i organisationens arbete. Vi har också hunnit med den stora avslutningen på detta första, men absolut inte sista, välgörenhetsarbete med vårt maraton”Run for Life”, där barnen fått hitta sponsorer till sin startavgift som oavkortat går till Anbad. Under tiden fram till loppet kommer en sparbössa finnas på skolan för alla som vill bidra med lite extra och en korg att lägga hund eller kattmat i som vi också skänker.
Vi uppmanar alla att göra som vi och stödja dessa organisationer. För de behöver vår hjälp! Gå in på deras hemsidor för mer information om hur just Du kan bidra. www.aaahelps.com eller www.anbad.wordpress.com.

Finbesök med dragspel
En annan fördel med att vara en liten skola är att man som lärare enkelt kan göra omstrukt-ureringar eller improvisera om det skulle behövas. Av en slump sprang en av våra lärare på självaste Erik Iivonen en dag utanför skolan. Känd och erfaren dragspelspedagog och frilansmusiker som haft förmånen att få samarbeta med Stockholms stora och etablerade orkestrar, och även att ackompanjera välkända artister. Han var på tillfälligt besök på CFS och erbjöd sig att ta med sitt dragspel för att bjuda upp till skönspel och allsång med hela skolan. Det tackade vi så klart inte nej till. Helt fantast-iskt! Vi tackar Erik för en oförglömlig eftermiddag och önskar honom välkommen tillbaka.

Donation från Sweorna
Varje år delar Sweorna ut donationer till föreningar som de vill uppmuntra . För tredje året i rad har vi på Svenska skolan i Marbella haft förmånen att bli tilldelat en donation. Ett bidrag som vi vart år har förvaltat med största respekt och tacksamhet. Första året gick pengarna mycket behövligt till lexikon till alla de äldre eleverna på skolan. Då vi vill uppmuntra våra barn att bli goda läsare och få ett rikt svenskt språk kommer bidraget på 750 euro att gå ordlistor och skönlitteratur för alla åldrar. Vi tackar Sweorna ödmjukast för denna donation!
Med detta så tackar vi för oss och hoppas på att få se er alla på Svenska skolans dag den 21 maj. Varmt välkomna!

Av Linda Kallin

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.