De flesta skandinaver i Spanien har säkert försökt sig på att laga allt från paella till tortilla española – med bättre eller sämre resultat. Men när det gäller albóndigas (spanska köttbullar) har En Suecos redaktion noterat att det är något speciellt med dem. Man lyckas nämligen, av en eller annan anledning, aldrig att få de hemlagade köttbullarna att smaka som Carmens nere på baren. Många gånger beror det på att vi använder alltför många ingredienser.

Enligt önskan följer här receptet på:

Albóndigas en tomate

Blanda följande ingredienser i en skål:

500 g köttfärs (nöt-/fläskkött)

2 ägg

2 vitlöksklyftor

2 tsk ströbröd

2 knippor persilja

Lite salt och peppar

Sås:

2 msk olivolja

1 hackad lök

1 hackad grön paprika

Mogna tomater skurna i små tärningar

Salt

Rulla små runda bollar av köttfärssmeten och stek dem i olja på svag värme. Ställ dem åt sidan medan du gör såsen.

Häll två matskedar olivolja i en hög panna och stek den hackade löken tillsammans med den hackade gröna paprikan och tillsätt tillräckligt med tomat så att såsen täcker köttbullarna till hälften. Salta en aning. Låt det puttra på svag värme och rör om i såsen så att den inte bränner fast i botten av pannan. När såsen är slät och jämn, tillsätt köttbullarna och värm tills de blir varma.

¡Buen provecho!

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.