Shoptalk – september 2016

Shoptalk - september 2016

st dental

30-årsjubileum hos Clínica Dental Escandinava
Tiden flyger iväg när det går bra – och nu är det 30 år sedan som Jette och Keld Overgaard öppnade sin tandläkarklinik i Los Boliches.

Utvecklingen har gått fort och det har hänt mycket på kliniken under de senaste fem åren (sedan den stora 25-årsjubileumsfesten). Det har kommit en ny tandläkare som är specialist på tandläkarskräck och även en ny receptionist. Materialvalet har uppdaterats, medarbetarna har deltagit i kurser i både Spanien, Danmark och England. Dessutom köptes det 2014 in en ny och revolutionerande scanner så att det kan ställas ännu bättre diagnoser på tandproblem. Med denna ses patientens anatomi tydligt på bilderna vilket gör att det kan göras säkrare operationer.

Ja, tiden flyger verkligen och personalen på Clínica Dental Escandinava ser nu fram emot att fira 30-årsdagen med 30 procent rabatt på undersökningar och tandrensningar under oktober och november. Har du tandproblem får du en behandlingsplan som du kan lägga i en låda i receptionen för att delta i utlottningen om att bli en av de tio lyckligt lottade som dras och därmed får 30 procent rabatt på hela den rekommenderade behandlingen.

Från En Sueco säger vi grattis på 30-årsdagen!
www.clinicdental.eu/

____

st bionatura

BioNatura i nya lokaler
Med flytten lite längre ned längs gatan i Los Boliches, Fuengirola, har Pernilla Krøyer Dynesen och Miguel Morenos hjärtebarn, BioNatura, blivit vuxen. Butikens 21-års dag markerar nämligen utvecklingen från en liten eko-butik till en stor eko-affär.

När Pernille och Miguel öppnade i oktober 1995 var det den första auktoriserade ekologiska butiken i Andalusien och den andra i hela Spanien.
”På den tiden var det mest utlänningar som handlade hos oss men i dag ser vi minst lika många spanjorer. Medvetenheten kring mat har förändrats betydligt. Det är mer fokus på hälsa och djurens välfärd”, säger Pernille, som tillsammans med Miguel också driver en grossist- och import/exportverksamhet, så att även övriga Europa kan få glädje av BioNaturas produkter.

”Sortimentet har utvecklats enormt sedan vi började och i dag har vi mer än 5 000 olika produkter på hyllorna”, berättar Miguel, som också har ansvar över familjens egna ekologiska marker, där de flesta av BioNaturas grönsaker odlas. ”Vi håller också på att bygga upp en glad och ekologisk hönsgård så att vi kan sälja egna ägg från andalusiska höns”, tillägger han.

Förutom frukt, grönt, kött och ägg har BioNatura också ett stort utbud av goda ekologiska ostar, gluten- och laktosfria produkter, miljövänliga hud- och hårvårdsprodukter m.m. – och som någonting helt nytt finns det nu också en glassbar med 14 olika smaker goda laktosfria glassorter, eko-kaffe ”to go”, färskpressad juice och smoothies, som naturligtvis också går att avnjuta sittandes vid ett av de trevliga caféborden utanför den nya butiken i Fuengirola.

Pernille och Miguel hälsar tillsammans med de andra i butiken välkommen till en reception i BioNatura Fuengirola lördagen den 24 september mellan kl. 12-15. Det kommer att finnas massor av smakprov och tilltugg samt superbra erbjudanden – allt naturligtvist ekologiskt.

BioNatura i Marbella ligger på sin vanliga adress: Calle Félix Rodriguez de la Fuente s/n (tel. 952 900 401), medan BioNatura i Fuengirola nu ligger 150 meter österut från den gamla butiken, närmare bestämt på Calle El Pulpo, Edificio El Pulpo, Los Boliches (tel. 952 660 757).
www.bionatura.es

_____

st vitafakta


Spännande nyheter på VitaFakta Health Clinic
Under sommaren har Elsebeth Karina Jensen börjat arbeta på kliniken tillsammans med Nick för att arbeta med Medicinsk Termografi. Elsebeth är utbildad sjuksköterska och yogainstruktör.
”Jag är verkligen glad över att nu fått möjligheten att arbeta som termograf hos VitaFakta Healt Clinic. Jag känner att jag har haft tur, och så har jag fått två verkligt trevliga kollegor. Att arbeta med medicinsk termografi-scanning är oerhört spännande för med hjälp av denna metod kan det upptäckas så många olika besvär – ofta innan de rotar sig, och därför kan vi göra någonting åt det i tid. Dessutom ser jag fram emot att börja med yoga och healing på kliniken. Jag är nämligen övertygad om att kropp och psyke hör ihop, och då är det ju fantastiskt att landa i en holistisk klinik. Förutom sjuksköterska- och yogalärarutbildning har jag också gått en ’mind and spirit’-mentorskurs hos Sussanne Wexø och är utbildad Reiki-mästare”, berättar Elsebeth, som hälsas varmt välkommen av Pernille Knudtzon:
”Jag är glad över det nya samarbetet med Elsebeth, som från och med oktober kommer börja erbjuda små, exklusiva yogaklasser i kliniken: Stressyoga varje måndag samt poweryoga på onsdagskvällar kl. 19.30–21.00.”

VitaFakta Health Clinic slår också ett slag för Lorraine Ereiras nya bok Love and Wheat grass.
Det är en ren och ärlig historia om kärlek, hopp och en lycklig resa ut ur cancer. Den sista delen av boken är särskilt bra för dem i en liknande situation. Häri finns goda recept och strategier på hur det hela kan göras i praktiken.
”När någon som vi älskar av hela vårt hjärta får diagnosen cancer skakas hela vår värld om och det kan kännas som om marken rämnar. Rädslan för oss mot det som tycks vara det enda svaret – konventionell medicin – brännande gift, kemoterapi. Det är inte någon som berättar för oss att det finns andra sätt, som inte förstör kroppen. Vi litar på våra läkare som säger att det fungerar och att det kommer att få cancern att försvinna. När vi stannar upp för ett ögonblick och förstår vilken skada som konventionell kemoterapi och strålning orsakar, och hur detta försvagar kroppen, speciellt när den behöver vara stark, så börjar vi leta efter andra svar. Svar som den medicinska professionen aldrig kommer att ge oss”, berättar bokens karismatiska författare, som håller ett föredrag om vetegräsets fantastiska egenskaper den 8 oktober kl. 14-16 i butiken BioCasa, Avda. De Mijas 16 i Fuengirola. Det serveras vetegräsjuice och du kan få ditt exemplar av boken signerat.
Reservera din plats hos VitaFakta Health Clinic, vitafakta@vitafakta.es, 678 253 510.

 

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.